Bellvitge restringeix l’horari d'accés d’acompanyants per reduir el risc de transmissió comunitària

-

L’hospital deixa entrar només 1 persona per pacient ingressat, la mateixa durant tot el dia

A partir del dimecres 15 de juliol, l’Hospital Universitari de Bellvitge redueix les visites a un únic acompanyant per pacient ingressat en situació d’hospitalització convencional entre les 13 i les 17 hores de tots els dies de la setmana. Aquest acompanyant haurà de ser la mateixa persona durant tot el dia. Les mesures de limitació de l’accés es prenen de forma extraordinària com a prevenció per tal d’evitar el risc de transmissió comunitària al centre davant el rebrot de la Covid-19 registrat a l’Hospitalet. 

El nou règim de visites afecta tant les plantes d’hospitalització com la resta d’unitats. Així, les persones ingressades a les UCIs o en àrees de semicrítics podran tenir un acompanyant cada dia de 14 a 15 hores i de 20 a 21 hores. Aquests horaris podran gaudir d’una certa flexibilitat dins el marc del programa d’Humanització de les Unitats de Crítics, sempre en funció de l’estat i necessitats dels pacients, les famílies i la dinàmica de treball de les mateixes unitats.

A l’àrea de Reanimació Postquirúrgica (RPQ), l’horari d’entrada de l’acompanyant serà únicament de 19 a 20 hores. En el cas de l’àrea de Reanimació d’Urgències (REA), l’horari d’accés per a un únic acompanyant serà de 14 a 15 hores.

La presència d’acompanyants a Urgències continua totalment restringida, excepte en casos que determini l’equip assistencial. Els acompanyants no podran entrar al box ni quedar-se a la sala d’espera prèvia al triatge i hauran de sortir del recinte. Per assegurar la màxima comunicació amb les famílies, s’intensificarà el circuit d’informació telefònica.

A Consultes Externes, es permetrà l’entrada d’un acompanyant per pacient. No es permetrà l’entrada d’acompanyants a Cirurgia Major Ambulatòria ni als gabinets d’exploració. Al bloc quirúrgic, la informació sobre el procediment es farà per via telefònica, però el familiar podrà visitar el pacient durant el postoperatori, un cop estigui a planta.

En tots els supòsits, es demanarà als acompanyants que guardin les mesures de prevenció necessàries, com ara l’ús de mascareta i les distàncies segures.

Es farà un especial èmfasi en la fluïdesa del circuit d’informació als familiars i acompanyants per via telefònica, que continuarà en funcionament en totes les situacions en què sigui necessari. Aquelles famílies que necessitin aclariments podran fer-ho trucant als telèfons 634298442 i 634298427.

L’Hospital agraeix a pacients i familiars la comprensió mostrada davant d’una situació excepcional i recorda que aquestes mesures han de servir per evitar nous contagis per la Covid-19 i poder seguir desenvolupant l’activitat assistencial amb normalitat.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: