Un multitudinari sopar de germanor posa una emocionant cloenda al 50è aniversari de l’Hospital de Bellvitge

-

Més d’un miler de professionals actuals i passats de l’HUB han assistit l’11 de novembre al sopar de cloenda del 50à aniversari de l’hospital, que va omplir la Sala Gran de les Drassanes Reials de Barcelona. Ha estat una nit farcida d’emocions, retrobaments i “orgull Bellvitge” compartit, amb que s’ha tancat un any molt especial per a l’HUB.

El sopar va comptar també amb la presència de diferents autoritats de l’àmbit polític i acadèmic. El conseller de Salut, Manel Balcells; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marin; la 2a Tinent d’alcalde del Prat, Alba Bou, en representació de l’Alcalde del Prat i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia han felicitat l’hospital en uns breus parlaments. El conseller ha afirmat que l’HUB “és l’orgull del sistema sanitari català” i els ajuntaments de l’Hospitalet i el Prat han obsequiat l’HUB amb una escultura i sengles plaques commemoratives.

El Dr. Jaume Notario, cap del Servei de Dermatologia, ha estat l’encarregat d’introduir les intervencions de les autoritats i donar pas als discursos dels padrins del sopar: el Dr. Antonio Vidaller, facultatiu jubilat del Servei de Medicina Interna, i Irene Feliu, responsable de l’Àrea d’Atenció a la Ciutadania i Experiència del Pacient. El Dr. Vidaller, visiblement emocionat ha agraït l’elecció com a padrí per part dels seus companys abans de recordar els primers anys d’existència de l’HUB, convulsos i alhora engrescadors. De tota la seva trajectòria ha assegurat que la seva major satisfacció és sentir-se estimat per la gent, “tant pacients com companys”.

El Dr. Vidaller ha estat acompanyat dalt de l’escenari pel Drs. Manel Gené i Joan Guillamont, finalistes en l’elecció de padrí del sopar. El Dr. Guillamont ha llegit un poema escrit per a la celebració.

De la seva banda, la padrina ha recordat la seva trajectòria a l’HUB, “que es va iniciar gairebé per un caprici del destí l’any 1989”. Alternant l’emoció amb divertides anècdotes, Irene Feliu ha acabat afirmant que “l’hospital és la meva segona llar i vosaltres sou la meva gent”. Podeu llegir tot el seu discurs aquí. Ha estat acompanyada per la Sra. Emma Romero i la Dra. Isabel Català, finalistes en l’elecció final de padrina del sopar.

Moments estel·lars d’una nit màgica

Juntament amb la bufada de les espelmes del pastís d’aniversari, un altre dels moments àlgids de la nit ha estat l’actuació d’Estopa. Els germans David i Jose Muñoz han tornat a mostrar la seva forta implicació amb l’HUB i la sanitat pública amb un petit concert impregnat de la seva energia habitual, que ha estat rebut amb entusiasme pels assistents.

De fet, la música en directe ha estat present durant tota la vetllada. A més d’Estopa, van actuar AgainSam, amb la càlida veu de Montse Creus, i Mala Vida, que es va encarregar de la fi de festa amb les seves versions dels temes del pop espanyol més coneguts de les últimes dècades.

Un dels espais que no ha quedat buit en cap moment de la nit ha estat el photocall. Tothom ha volgut emportar-se un record de la nit envoltat dels seus amics i companys. En aquest enllaç podeu veure l’àlbum de fotos i mirar de trobar-vos!

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: