S’edita en paper el primer conte col•laboratiu escrit pels professionals de l’Hospital de Bellvitge

-

“Ara farà 50 anys”, el primer conte escrit i il•lustrat per 32 professionals de l’HUB, es fa extensiu a pacients i equip humà de l’hospital en una edició impresa de l’obra, ja disponible de forma gratuïta a diversos punts del centre. Aquesta història de ficció transcorre al llarg dels 50 anys d’existència de l’Hospital de Bellvitge i es va presentar durant la Diada de Sant Jordi.

Són molts els estudis que associen l’art i l’escriptura a la millora del benestar emocional i la salut. Una iniciativa en aquesta línia és el primer conte col•laboratiu de l’HUB, co-creat per trenta professionals de l’hospital amb motiu de la Diada de Sant Jordi de 2022. A partir d’un primer paràgraf, cada nou participant creava el següent en una cadena d’escriptura compartida. Així s’ha completat un conte amb el rerefons de la celebració del primer mig segle de l’HUB.

Des d’ara, es pot gaudir de l’obra col•lectiva en format de publicació il•lustrada. Es pot recollir un exemplar de forma gratuïta en els següents punts de l’HUB:

1. Informació de la porta principal

2. Informació d’Urgències

3. Gabinet de Comunicació (Mòdul Jardí)

4. Informació de Consultes Externes

5. Atenció a la Ciutadania

6. Recursos Humans (Planta 18)

7. Punts d’intercanvi de llibres: sales d’espera de Diàlisi (planta -1) i de Cardiologia (planta 2 de la torre)

“Ara farà 50 anys” arrenca el 8 de novembre de l’any 1972, el dia en què es va inaugurar l’Hospital de Bellvitge, i posa el punt final en el moment actual, després de recórrer diverses experiències de la Queralt i la seva filla Júlia.

El relat compta, a més, amb tres il•lustracions realitzades especialment a partir del relat pel Dr. Fernando Fernández Aranda, cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària del Servei de Psiquiatria de l'HUB.

Llegeix el conte aquí