L’Hospital Universitari de Bellvitge inaugura l’exposició 50 anys. 50 retrats

-

La mostra recull mig centenar de fotos i experiències de persones que han estat pacients de l’hospital

Es pot veure al vestíbul de Consultes Externes fins al novembre de 2022 com a part de la celebració del 50è aniversari del centre

En el decurs dels primers 50 anys d’existència de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) hi han estat atesos milers de pacients. L’exposició instal·lada al vestíbul de Consultes Externes aplega els retrats de 50 d’aquestes persones, juntament amb una frase que resumeix la seva experiència a l’HUB. 

Els retrats són la cara visible de les històries de 50 pacients, mig centenar de famílies que en algun moment de la seva vida han estat ateses per professionals de l’Hospital de Bellvitge. Les fotos es presenten en un original muntatge tot il·lustrant les cares d’un seguit de cubs de 50 cm x 50 cm, que estan disposats uns sobre els altres, en un format dinàmic que pot adoptar diferents configuracions.

La inauguració de la mostra ha comptat amb la presència de molts dels protagonistes dels retrats. La Dra. Montserrat Figuerola, gerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS), ha destacat en una breu intervenció que “som un centre d’alta complexitat, però també de proximitat, un element de cohesió del teixit ciutadà i per això agraïm el testimoni de tota la gent que ha participat, perquè ens incentiva a seguir treballant en el sistema públic de salut, que és indispensable”. L’acte ha tingut una cloenda musical amb el violí de la Dra. Isabel Cachón, facultativa del Laboratori de l’hospital.

L’exposició física es complementa amb uns vídeos testimonials de les 50 persones retratades, que es distribuiran a través de les xarxes socials de l’HUB (Twitter: @hbellvitge; Facebook: @hbellvitge i Instagram: @hbellvitge) setmanalment. A més, es publicaran a la web del 50è aniversari de l’hospital.