L’Hospital de Bellvitge té una cinquantena de nous rosers gràcies als Amics de les Roses de Sant Feliu

-

La propera primavera, a l’àrea enjardinada davant l’entrada principal de l’Hospital de Bellvitge es podran admirar desenes de roses blanques de la varietat Margarita Salas, gràcies als 50 rosers que avui ha plantat l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat amb motiu del 50è aniversari del centre.

Segons detallen a la seva pàgina web els amics de les roses, la varietat Margarita Salas ha estat desenvolupada per la hibridadora valenciana Matilde Ferrer en homenatge a la bioquímica espanyola, un referent de la ciència a nivell internacional, desapareguda l’any 2019. Es tracta d’una rosa de color blanc, que té de 4 a 11 pètals, de flor mitjana i una fragància suau. És de creixement molt compacte, amb una alçada mitja de 0,60-0,80 cm i resistent a malalties. Ha estat guardonada com a Millor Varietat de Paisatge Barcelona 2019 i Millor Varietat de Paisatge Madrid 2020.

Una delegació dels Amics de les Roses, encapçalada pel seu president, Jaume Garcia, s’ha encarregat de plantar els rosers en dos parterres a la zona verda de la placeta situada tot just al davant de l’entrada principal de l’HUB, com reconeixement de l’aniversari i agraïment al treball de tots els seus professionals.

La Dra. Montserrat Figuerola, gerent de la GTMS, Josep Àngel Duró, director de Persones, i Francesc Velarde, director d’Infraestructures i Serveis Generals, han rebut els rosers, i han agrait a l’associació l’obsequi. El president de l’associació ha tancat el senzill acte assegurant amb convicció que “les roses també curen”.