L’Hospital de Bellvitge reconeix en una exposició el treball pioner de les seves professionals

-

L’exposició Dones pioneres HUB recull l’experiència de vuit dones que en diferents períodes de la història de l’hospital van ser capaces d’explorar nous territoris, de formar-se per assumir noves responsabilitats o de liderar processos de canvi innovadors en diverses àrees de treball del centre, sanitàries i d’altres tipus.

Els trets més destacables de la trajectòria professional de cadascuna de les vuit dones estan recollits en uns panells de gran format, amb una foto actual i una altra més antiga i un codi QR que enllaça amb un vídeo en què es pot veure i escoltar com recorden la seva experiència a l’Hospital.

La tenacitat, la rebel·lia davant prejudicis i estereotips i la confiança en el treball en equip i la formació contínua com a palanca de canvi, són alguns dels trets comuns que comparteixen totes vuit, i moltes altres dones que poden acreditar la seva tasca pionera a l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Les protagonistes de l’exposició són:

  • Lala Juvé, impulsora de programes d’informatització i estandardització de cures a l’HUB i a l’Institut Català de la Salut (ICS).
  • M. Carmen Octavio de Toledo, 1a dona en presidir la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (SECARTD).
  • Araceli Ortega, va treballar del 1972 al 2014 de forma ininterrompuda a la unitat de Nòmines i Seguretat Social, de la qual va ser cap.
  • Susana Pacheco, 1a dona a incorporar-se al Servei de Manteniment de l’HUB.
  • Rosa Ramón, 1a directora mèdica de l’ICS i de l’HUB.
  • Anna Roca, 1a especialista del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HUB.
  • Maria Tubau, 1a infermera clínica de Nutrició Parenteral de l’HUB.
  • Cocó Vilarasau, 1a coordinadora de Dietètica i Nutrició a l’HUB.

L’exposició, instal·lada al vestíbul principal de l’HUB, es podrà veure fins al mes de novembre d’aquest any dintre de la programació d’activitats amb què l’hospital està celebrant el seu 50è aniversari.

En aquest enllaç podeu veure els vídeos de les 8 pioneres HUB.