Els passats 21, 22 i 23 d’octubre, aprofitant les dates assenyalades del festival de cinema fantàstic de terror de Sitges, es va dur a terme la tercera edició del projecte per fomentar els hàbits saludables a les escoles.
El projecte “d’hàbits terrorífics” ha estat desenvolupat per part del grup motor de salut comunitària del CAP Sitges (GMSC) i les regidories de salut pública, serveis socials de l’Ajuntament de Sitges en col·laboració amb les farmàcies, l’espai jove i l’equip del pla municipal de prevenció de conductes addictives. Aquest projecte pretén fomentar la consciència i pràctica d’hàbits saludables en joves de segon d'ESO dels diferents instituts de Sitges mitjançant diferents proves dinàmiques.
Durant els diferents dies van acudir els diferents centres docents del municipi com són l’escola Pia, Benaprès i Vinyet a la ubicació situada al parc de can Robert. En aquest, es van dividir en sis grups per dur a terme un total de set proves d’aproximadament vint minuts cadascuna. Durant els tres dies van passar aproximadament dos-cents cinquanta nens.
Les diferents proves consistien a assolir coneixements per la millora de la postura corporal per part del fisioAPiC, cura de la higiene bucal (higienista bucodental), importància de les emocions i la comunicació (RBEC i espai jove), higiene de mans (metgessa i infermera), alimentació saludable (dietista-nutricionista), cura dermatològica aplicació protecció solar (farmàcies) i prevenció consum de drogues i possibles efectes adversos (pla municipal de conductes addictives).
A mig matí es concentraven tots els adolescents a una ubicació del parc per dur a terme l’activitat d’alimentació saludable on tots van disposar de diferents productes alimentaris per poder construir el seu esmorzar (llet, begudes vegetals, cereals, fruites... tenint en compte derivats per possibles intoleràncies).
En finalitzar les proves s’administrava un qüestionari per veure si s’havien assolit els coneixements i el grup guanyador era gratificat a cada un dels integrants del grup amb vals de deu euros de compres oferts pel mercat municipal (es van regalar aproximadament cinc-cents euros) i pots de crema solar per a cada nen per part de farmàcies.