L’Hospital Universitari de Bellvitge està present amb onze investigadors al rànquing de científics de totes les disciplines més citats del món de la Universitat de Stanford.
El rànquing, elaborat per un equip encapçalat per John Ioannidis, especialista en metodologia i qualitat científica d’aquesta universitat californiana, va ser publicat l’octubre passat a la revista PLOS Biology.
El treball, titulat Updated science-wide author databases of standardized citation indicators, presenta una exhaustiva base de dades amb més de 150.000 científics als quals considera tots els que es troben dins del 2% més citats dels seus respectius àmbits de coneixement. Aquesta estadística, realitzada amb l’ajut de sistemes d’intel·ligència artificial, s’ha nodrit principalment de la informació proporcionada per la base de dades bibliogràfica Scopus.
A les diferents llistes que ofereix el treball, hi figuren cinc professionals en actiu de Bellvitge (entre parèntesi, el seu lloc dins del rànquing que té en compte tota la carrera científica i descarta les autocites): el Dr. Jordi Carratalà (46.520), el Dr. Xavier Matias-Guiu (57.351), el Dr. Josep M. Cruzado (148.204), el Dr. Sebastiano Biondo (163.853) i el Dr. Francesc Formiga (183.947).
També hi figuren sis professionals actualment ja jubilats o amb funcions de sèniors docents que han desenvolupat igualment la seva carrera a l’Hospital de Bellvitge: el Dr. Isidre Ferrer (13.284), el Dr. Josep M. Grinyó (39.134), el Dr. Adrià Arboix (60.149), el Dr. Javier Ariza (60.402), el Dr. Francesc Gudiol (66.770) i la Dra. Maria Teresa Fernández-Figueres (146.023 de la llista dels més citats el 2019).
Malgrat que tots els rànquings són debatibles i que es pot arribar a resultats diferents segons la metodologia emprada, la visió global dels resultats mostra un pes significatiu de la recerca que es realitza a l’Hospital de Bellvitge en el marc de l’IDIBELL, cosa que posiciona el nostre centre com un focus de recerca biomèdica important a nivell internacional.
Podeu veure l’estudi aquí.