El XVII Curs de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica aborda els darrers avenços en l’especialitat

-

Els dies 29 i 30 de novembre, l’Hospital Universitari de Bellvitge va organitzar el XVII Curs de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica.

El Curs, dirigit pel Dr. Jordi Pujol Gebellí, va incloure la realització de nombroses cirurgies en directe que es van retransmetre a la sala d'actes mitjançant transmissió simultània de dos procediments a doble pantalla, amb interacció total entre sala i quiròfan.

El curs va abordar els consensos sobre indicacions quirúrgiques i noves tècniques i tàctiques en cirurgia bariàtrica i metabòlica. Es va fer èmfasi sobretot en la cirurgia revisional i, especialment, en cirurgies hipoabsortives, com a segon temps de tècniques restrictives i com a indicació en pacients complexos.

A més dels especialistes del nostre hospital, hi van participar destacats experts d’altres centres de Catalunya, Espanya i l’àmbit internacional, com ara el Dr. Almino Cardoso (Brasil), el Dr. Manoel Galvao (Estats Units), el Dr. Mario Nora (Portugal), el Dr. Alfredo Genco (Itàlia) i el Dr. Giuseppe Navarra (Itàlia).