La Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica ABEX lliura els seus primers premis de recerca

- Formació

La Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica ABEX, adscrita al Campus Bellvitge de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, ha concedit aquest mes de desembre els seus primers premis a investigacions sobre cirurgia robòtica.

L’objectiu d’aquests guardons –atorgats a treballs publicats durant els anys 2020 i 2021 a revistes nacionals i internacionals amb factor d’impacte– ha estat reconèixer l’esforç dels equips quirúrgics en l’aprenentatge i la recerca en aquest àmbit, així com establir i consolidar vincles amb altres centres hospitalaris.

Les cinc publicacions premiades han estat:

Especialitat: Cirurgia general i de l’aparell digestiu

Investigadora principal: Dra. Rosa Maria Jiménez Rodríguez

Publicació: Comparing outcomes of robotic versus open mesorectal excision for rectal cancer

Especialitat: Cirurgia toràcica

Investigadora principal: Dra. Maria Teresa Gómez Hernández

Publicació: The robotic surgery learning curve of a surgeon experienced in video-assisted thoracoscopic surgerycompared with his own video-assisted thoracoscopic surgery learning curve for anatomical lung resections

Especialitat: Ginecologia i obstetrícia

Investigador principal: Dr. Sergi Fernández González

Publicació: Risk Factors for Recurrence after Robot-Assisted Radical Hysterectomy for Early-Stage Cervical Cancer: A Multicenter Retrospective Study

Especialitat: Urologia

Investigador principal: Dr. Albert Carrion Puig

Publicació: Perioperative and Functional Outcomes of Robot-assisted Ureteroenteric Reimplantation: A Multicenter Study of SevenReferral Institutions .

Especialitat: Otorinolaringologia

Investigadora principal: Dra. Aina Brunet Garcia

Publicació: Establishing and integrating a Trans-Oral Robotic Surgery (TORS) program into routine oncological management of head and neck cancer –a UK perspective

La Càtedra UB–HUB de Cirurgia Robòtica Abex, l’única en actiu actualment a l’Estat, es va crear el 2021 amb la visió de revolucionar la implementació de la cirurgia robòtica potenciant la innovació, la docència i la recerca per assolir una assistència d’excel·lència.

Sota la direcció del Dr. Ricard Ramos, està formada per un equip de cirurgians especialitzats en cirurgia robòtica i compta amb les instal·lacions del Bloc Quirúrgic de l’HUB –líder en cirurgia robòtica a Catalunya, amb tres robots quirúrgics Da Vinci– i el Centre de Simulació Mèdico-Quirúrgica Avançada (SimHUB).

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: