La Dra. Pino Alonso, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge, va traçar un recorregut per l’estudi del cervell al llarg de la història i com podria evolucionar en un futur per desenvolupar nous tractaments per a les seves malalties, en la conferència Cervell i futur, que va fer el passat 16 d’octubre al Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet.
En la conferència, emmarcada en el programa “Pessics de Ciència” i en el programa d’activitats del Mes de la Salut Mental a l’Hospitalet, la Dra. Alonso s’ha mostrat optimista pel que fa al tractament de les malalties relacionades amb el cervell, gràcies als avenços en el seu coneixement i les recerques que estan obrint noves expectatives de tractament.
Aquest coneixement més profund del cervell i les malalties mentals coincideix però, amb un progressiu augment de la prevalença de malalties físiques, neurològiques, degeneratives i psiquiàtriques a la nostra societat, va indicar.
“El cervell és com el director d’orquestra de tot el cos i llavors és important conèixer les malalties associades, molt més tenint en compte que el grau d’envelliment de la població farà que aquestes malalties ens toquin a qualsevol de nosaltres o persones properes”, ha afirmat la Dra. Alonso.
Segons la doctora Alonso Ortega, “si bé és cert que ens enfrontem a malalties complicades, com demències, accidents vasculars, neurodegeneratives i psiquiàtriques, també tenim fàrmacs, models d’animals i intel·ligència artificial, que ens obren un ventall enorme de millora de tractaments”.
La xerrada forma part de les activitats amb que l’HUB s’ha implicat en el programa d’activitats del Mes de la Salut Mental a l’Hospitalet, que sota el lema “Un repte vital”, inclouen conferències, exposicions, tallers i mostres, entre d’altres iniciatives.