La malaltia Covid-19 a causa de la infecció pel virus SARS-CoV2 ha canviat les pautes de conducta de la humanitat al convertir-se en una pandèmia d’abast internacional. A dia d’avui han patit la malaltia més de 136 milions de persones i més de 2.9 milions de les mateixes han perdut la vida.
És important recordar que els símptomes de la infecció varien molt en la població, des d’individus que no presenten cap clínica fins a aquells que necessiten ingrés a l’UCI amb respiració assistida d’urgència. Es desconeix en bona part quins factors són responsables d’aquest ventall de quadres clínics tan diferents.
Un article publicat a la revista EBiomedicine, la revista germana de The Lancet per a troballes de laboratori, pel grup del Dr. Manel Esteller, director de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), Professor d’Investigació ICREA i Catedràtic de Genètica a la Universitat de Barcelona i la Dra. Aurora Pujol, també Professora ICREA, genetista del Consorcio de Investigación en Red de Enfermedades Raras (CIBERER) i cap del Grup de Malalties Neurometabòliques de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), demostra que la dotació epigenètica de cada persona influeix en la severitat de la malaltia COVID-19.