La professional del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Bellvitge ha defensat la seva tesi doctoral, centrada en estratègies nutricionals innovadores per a pacients quirúrgics.
El treball, titulat “Efecto de la suplementación parenteral con aceite de pescado al soporte nutricional estándar de pacientes esofagectomizados”, ha estat dirigit per la Dra. Maria B. Badia Tahull i tutoritzat pel Dr. Leandre Farran Teixidó, amb el suport estadístic del Dr. Josep Llop. La recerca s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona.
La tesi aporta evidència científica sobre l’impacte positiu de la suplementació amb oli de peix en el suport nutricional parenteral de persones sotmeses a esofagectomia, una intervenció quirúrgica d’alta complexitat. Aquests resultats poden contribuir a millorar la recuperació i el pronòstic d’aquests pacients.
Aquesta recerca reforça el compromís del servei de Farmàcia amb la millora contínua de la pràctica assistencial i la recerca clínica orientada als resultats en salut.