Bellvitge acull la XVI edició del curs GIMUR per a una millor gestió i atenció farmacoterapèutica multidisciplinària a Urgències

-

Del 18 al 20 de novembre, l’Hospital de Bellvitge ha estat l’escenari de la XVI edició del Curs de Gestió Integral del Medicament en els Serveis d’Urgències (GIMUR). Organitzat pel grup de treball REDFASTER de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), el curs ha comptat enguany amb el reconeixement de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències (SOCMUE).

Amb 62 participants de tot l’Estat, el curs ha combinat sessions teòriques, tallers pràctics i l’anàlisi de casos clínics, abordant les últimes guies clíniques i eines per a la gestió integral del pacient a urgències. Les sessions han estat abordades per urgenciòlegs i farmacèutics, i amb la col·laboració també de personal d’infermeria i metges especialistes en cardiologia, neurologia i anestesia.

La cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Bellvitge, la Dra. Maria B. Badia, ha destacat que “el GIMUR és un programa formatiu multidisciplinari i farmacoterapèutic dissenyat per actualitzar els coneixements, incloent-hi farmacèutics, urgenciòlegs i personal d’infermeria”. 

Un programa centrat en la seguretat i qualitat

El programa d’aquesta edició ha tractat una àmplia varietat de temes, entre aquests:

  • Patologies cardíaques: IAM, insuficiència cardíaca i fibril·lació auricular.
  • Gestió d’urgències neurològiques: diagnòstic i maneig de l’ictus (Codi Ictus) i crisis epilèptiques (Codi Crisis).
  • Urgències infeccioses: abordatge del Codi Sepsis i infeccions prevalents a urgències, programes PROA i programes de cribratge de VIH i VHC.
  • Urgències respiratòries: tractament de descompensacions d’asma i MPOC.
  • I altres consultes freqüents a urgències com les descompensacions de pacients diabètics, les alteracions electrolítiques, les complicacions en malalts oncohematològics, l’abordatge del dolor i les complicacions trombòtiques.
  • Gestió de riscos i conciliació de medicació en pacients polimedicats.

El curs també ha inclòs sessions pràctiques sobre el rol farmacèutic en urgències extrahospitalàries i l’organització del SEM, així com el maneig d’intoxicacions i politraumatismes crítics. També s’han desenvolupat tallers pràctics de RCP i de conciliació en pacients polimedicats.

La col·laboració multidisciplinària com a clau de l’èxit

Durant l’acte inaugural, la subdirectora mèdica de Procés de Serveis Clínics Transversals de l’Hospital de Bellvitge, la Dra. Núria Llecha, acompanyada per les direccions dels serveis de Farmàcia i Urgències, va posar en relleu la importància de la col·laboració entre disciplines per millorar la seguretat i l’eficiència en entorns de gran pressió com les urgències.

El XVI GIMUR ha estat una plataforma per compartir coneixements i experiències amb experts de tot Espanya, consolidant l’Hospital de Bellvitge com a referent nacional en formació avançada en l’àmbit de les Urgències. La cloenda del curs ha inclòs el lliurament del premi al millor cas clínic presentat, un reconeixement al compromís dels participants amb la innovació i l’excel·lència en l’atenció al pacient a urgències.

Amb aquest esdeveniment, l’Hospital de Bellvitge reafirma el seu compromís amb la formació contínua i la millora de l’atenció sanitària en un entorn crític com són els serveis d’Urgències i pacient crític. 
 

edit-webform-itemsedit-actions

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: