La UOC premia el projecte d’una app periquirúrgica creada per l’anestesista Esther Méndez

-

El projecte va rebre el premi eHealth Project: de la idea al Projecte a finals del passat mes de novembre com a cloenda d’una jornada organitzada pel eHealth Center juntament amb l´Àrea dels Estudis de Salut Digital de la UOC per promoure i potenciar la recerca i la innovació en el camp de la salut digital entre els estudiants i graduats del màster universitari en Salut Digital.

Aquesta convocatòria busca el projecte amb major impacte social, mitjançant la translació dels resultats dels projectes al sistema de salut, i als seus usuaris. El premi aporta un ajut econòmic per a facilitar la posada en marxa del projecte.

L’objectiu de l’aplicació mòbil és recolzar els pacients que s’han de sotmetre a una cirurgia a l’Hospital Universitari de Bellvitge a partir de tres grans eixos: la millora dels canals d’informació i comunicació referents al procés quirúrgic; l’empoderament dels usuaris i el seguiment, amb l’activació d’un sistema de missatgeria durant un temps determinat després d’una intervenció. Implicant-se en el seu procés de curació, el pacient també redueix l’impacte de l’estrès post-operatori. 

La Dra. Esther Méndez Arias, adjunta del Servei d´Anestesiologia i Reanimació de l´Hospital, destaca que l’app neix del desig de “resoldre els dubtes de l’usuari derivats del desconeixement del funcionament del procés quirúrgic, que li poden provocar ansietat i una pitjor experiència”. 
Aquesta incertesa de l’usuari es veu accentuada a causa de la pandèmia, que dificulta l’optimització preoperatòria dels pacients i el seguiment post-operatori.

Aquest projecte s’emmarca dintre dels objectius estratègics de l´Hospital Universitari Bellvitge en les àrees amb priorització d’innovació.