Aquest primer Programa d’Expertesa Universitària en Perspectiva de Gènere en Salut proporcionarà eines i coneixements per integrar aquesta visió en les activitats i polítiques de ICS. El curs, que combina formació presencial i virtual, inclou seminaris especialitzats en temes com la igualtat, els moviments feministes, les violències masclistes, el mercat laboral, la prevenció de riscos, la comunicació i el llenguatge inclusiu.
Un impuls per a la igualtat en salut
Les persones participants adquiriran competències essencials per aplicar les polítiques d’igualtat recollides en el II Pla d’Igualtat de l’ICS, que marca el full de ruta cap a una organització més justa i equitativa. Segons Vanessa Garcia Chousa, cap de la Unitat d’Igualtat i Polítiques Socials de l’ICS, “volem que sigueu el motor de canvi en els vostres llocs de treball a través d’aquesta formació en perspectiva de gènere”.
En la sessió inaugural del curs, que ha tingut lloc aquest dimecres, el director gerent de l’ICS, Josep Maria Pomar Reynes, ha volgut destacar que aquest Programa neix de la convicció de la institució d’incorporar la perspectiva de gènere. Ha afegit que “aquest aspecte és clau per avançar cap a un sistema sanitari més just, equitatiu i inclusiu”.
A més, el director de Persones de l’ICS, Xavier Saballs Bruell, ha desitjat que aquest curs els serveixi per “detectar, analitzar i transformar aquestes desigualtats, per promoure un sistema que respongui a la diversitat i a les necessitats reals de totes les persones”.
A l’ICS cuidem les persones
Aquest programa s’emmarca en l’aposta de l’ICS per un model d’atenció sanitària més personalitzat, humà i respectuós amb les necessitats de cada persona, alineat amb el Pla de Responsabilitat Social Corporativa 2024-2025. L’objectiu és consolidar l’ICS com una organització sostenible, solidària i saludable, amb el compromís de totes les persones que formen part de la institució sanitària més gran de Catalunya