L’Hospital de Bellvitge participa en un manual de referència mundial de trastorns alimentaris

-

El Dr. Fernando Fernández Aranda, director de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital de Bellvitge, investigador del IDIBELL i catedràtic de la UB, és un dels sis editors que han seleccionat els continguts dels dos volums del tractat Eating disorders, publicat per Springer-Nature, i que pretén esdevenir un manual de referència i de descripció dels TCA a tot el món.

En conjunt, l’obra cobreix el pronòstic de tots els principals trastorns de la conducta alimentària i descriu els seus tipus més greu i duradors. La publicació d’Eating disorders té com a objectiu esdevenir la principal font d'informació integral sobre TCA per a estudiants, metges, psicòlegs i d’altres professionals, amb una accessibilitat més fàcil que en d’altres mitjans, com ara les revistes especialitzades.

Completen el grup d’experts de referència mundial que han tingut cura dels continguts del tractat Paul Robinson, del University College de Londres; Tracey Wade, de la Flinders University d’Adelaida (Austràlia); Beate Herspertz-Dahlmann, de la RWTH Aachen University, d’Alemanya; Jeanet Treasure, del King’s College de Londres i Stephen A. Wonderlich, de la Universitat de Dakota del Nord de Fargo (EUA).

El manual inclou informació a tots els trastorns de la conducta alimentària a totes les regions del món. D’aquesta forma, es descriuen TCA als països occidentals, diferents països d’Àsia, Àfrica, Orient Mitjà, Amèrica Llatina i Europa de l'Est, fent una especial incidència en l'impacte de la pandèmia.

Cadascuna de les seccions del tractat està organitzada amb una introducció seguida de definicions, classificacions, epidemiologia, etiologia psicosocial, característiques clíniques, neurobiologia, rol de familiars i cuidadors, i finalment conclusions.

A més de les classificacions homologades, els editors també han recollit les característiques de trastorns alimentaris encara no classificats, així com els trets clínics dels TCA que compliquen la diabetis tipus 1; la neurobiologia dels trastorns alimentaris incloent la immunologia, els neurotransmissors i la gana.

Pel que fa als tractaments, el manual detalla els abordatges d'emergència, els enfocaments psicològics basats en l'evidència, les intervencions intensives i les àrees emergents, mentre que a la secció familiar s’inclouen les associacions de de voluntaris, el rol de la família i els cuidadors i la problemàtica de les mares embarassades amb trastorns alimentaris.

edit-webform-itemsedit-actions

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: