L’HUB fa pedagogia sobre l’ús dels serious games per tractar les addicions comportamentals i els TCA

- Formació

A la Mostra de serveis i entitats de Salut Mental de l’Hospitalet, celebrada el 19 d’octubre, Sumament!, marca sota la qual apleguen expertesa l’Hospital de Bellvitge i la Unitat de Salut Mental de l’Hospitalet, va comptar amb un estand on un equip de professionals de Psicologia Clínica i Psiquiatria, amb la col·laboració d’estudiants del Grau d’Infermeria del Campus Bellvitge de la UB han explicat de forma pràctica als ciutadans el funcionament de l’e-Estesia, un serious game que s’està utilitzant com a eina terapèutica en addicions comportamentals i trastorns relacionats amb la impulsivitat, com ara els relacionats amb el joc (apostes, videojocs); les alteracions de la conducta alimentària; el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH) i els trastorns de personalitat.

L’e-Estesia actua com a complement de la teràpia psicològica habitual i funciona de forma molt senzilla, tal i com van poder comprovar les persones que van passar per l’estand de Sumament! a la Mostra d’Entitats. Un biosensor avalua la taxa cardíaca durant el joc, que consisteix en assolir arribar a un escenari natural clar i assolellat des d’un fosc i de tempesta gràcies al biofeedback detectat pel biosensor, que reacciona a la recuperació d’un estat de calma per part de l’usuari.

Aquest octubre és el Mes de la Salut Mental a l’Hospitalet, organitzat per l’Ajuntament de la ciutat sota el lema Un repte vital. L’HUB col·labora per tercer any consecutiu en les activitats programades per aquest mes amb xerrades, estands i exposicions.

La participació de l’HUB es va endegar el passat dia 8 d’octubre amb la xerrada de Susana Jiménez, cap de la Unitat de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals i del Servei de Psicologia Clínica de l’HUB i investigadora de l’IDIBELL, sobre addiccions als videojocs i jocs d’aposta en adolescents i joves, dins la taula rodona Addiccions: poca broma a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet i ha continuat, entre d’altres accions, el 16 d’octubre amb Cervell i futur, conferència que dins el cicle Pessics de Ciència va fer la Dra. Pino Alonso, cap del Servei de Psiquiatria de l’HUB i investigadora de l’IDIBELL.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: