Un acte amb motiu del Dia Mundial de les TCAIs reivindica la importància essencial d’aquesta professió

-

Amb motiu de la celebració, el proper diumenge, del Dia Internacional dels/les Tècnics/ques de Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI), l'Hospital Universitari de Bellvitge va celebrar ahir dijous un acte on es va reivindicar la importància de les cures essencials i el paper fonamental de les TCAIs en el funcionament de l’hospital.

La sessió va ser presentada per la Sra. Àngels Orenes, subdirectora mèdica de l’HUB, la qual va destacar que aquest “és un dia per felicitar les TCAIs per la seva feina i per agrair-los l’esforç que fan cada dia”, i va demanar a aquestes professionals “que us cregueu cada dia més que sou una peça clau de l’equip de salut, que us ocupeu de les noves generacions, i que tingueu optimisme”.

El Dr. Jordi Adamuz, infermer responsable de l’àrea de Suport a la Recerca en Cures, va pronunciar a continuació la xerrada La importància de les cures essencials, on va defensar el concepte de “cures essencials” per sobre de “cures bàsiques” com a definitori de l’activitat de les TCAIs, “ja que està demostrat que són cures veritablement imprescindibles per a la millora de la salut”. En aquest sentit, va presentar dades d’estudis que reflecteixen el gran impacte de les cures essencials en la qualitat assistencial i la seguretat del pacient.

Tot seguit, es va celebrar una taula rodona moderada pel Sr. Adrià Bou, TCAI d’Hospitalització, on professionals de diferents serveis de l’hospital van parlar de les seves respectives experiències. La Sra. Raquel Pérez va exposar l’experiència a l’àrea d’Esterilització, la Sra. Janire López a l’àrea d’Urgències, la Sra. Candi Pozo a l’àrea de Quiròfans, la Sra. M. José Medina a l’àrea d’Hospitalització, la Sra. Rosa Barberà a les unitats de curta estada i la gestió de pacients, i la Sra. Rosa Munarch a l’àrea de Crítics.

Algunes de les idees recurrents que van exposar les ponents van ser la importància del treball en equip, la necessitat d’empatitzar amb el pacient i amb els companys, del pensament positiu i del respecte, o el paper imprescindible de la formació continuada. La xerrada va posar de manifest també la diversitat de tasques desenvolupades per aquestes professionals segons a quin servei o àrea estiguin adscrites, així com el repte d’empoderar-se i creure’s la seva rellevància en l’assistència, la gestió i la recerca.

Van tancar la sessió la Dra. Maribel González Samartino, cap d'àrea de qualitat, metodologia i coneixement de la Direcció Infermera, i la Sra. Susana Asensio, subdirectora infermera, subratllant com a idees clau de la jornada “l’orgull, la professionalitat i el compromís”.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: