El Servei d’Otorrinolaringologia organitza per segona vegada un curs únic a Europa

- Formació

El segon curs internacional Open Partial Laryngectomy, liderat per la secció d’oncologia del Servei d’Otorrinolaringologia de l’HUB, s’ha dut a terme el 29 de febrer i l’1 de març per abordar les diferents tècniques quirúrgiques en la cirurgia de preservació d’òrgan en el càncer de laringe.

Una formació única a Europa s’ha celebrat al Campus Bellvitge per segon any consecutiu, amb sessions teòriques en anglès i dissecció en cadàver fresc. Amb cursos d’aquesta indole, el Servei d’Otorrinolaringologia de l’HUB col·labora en augmentar el reconeixement europeu de l’especialitat en cirurgia de laringe. Dirigit a especialistes en otorinolaringologia o residents en formació, l’edició d’enguany ha comptat amb professionals procedents de Barcelona, Madrid, València, País Basc, Austràlia, Londres, Polònia, Romania i Grècia.

El curs ha gaudit de la participació de reconeguts ponents de prestigi, tant en l’àmbit nacional com internacional. Del londinenc Guy’s and St Thomas Hospital han participat el Dr. Simo, otorrinolaringòleg i cirurgià de cap i coll, el Dr. Potter, anestesista especialista en via aèria, i la Dra. Sandison, especialista en anatomia patològica. Per altra banda, ho han fet altres otorinolaringòlegs com el Dr. Andy Bertolin, del centre italià Vittorio Veneto, la Dra. Vilaseca de l’Hospital Clínic, el Dr. Chiesa de l’Hospital Donostia i el Dr. Quer i la Dra. Valero de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Durant el primer dia del curs s’han impartit ponències sobre anatomia, tècnica quirúrgica, indicacions, tips and tricks, així com sessions de maneig multidisciplinari de la via aèria difícil en càncer de cap i coll. El segon dia s’han realitzat cirurgies en directe en cadàver fresc, que els professionals han pogut reproduir durant tot el dia. “La comprensió de les tècniques quirúrgiques de preservació de laringe és bàsica en la gestió d’aquests tumors. El seu desconeixement pot propiciar oferir al pacient tècniques molt més mutilants, com ho és la laringuectomia total, com a única possibilitat de tractament”, apunta la Dra. Aina Brunet, especialista del Servei d’Otorrinolaringologia de l’HUB.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: