En la sessió, la professora Belloch ha revisat aspectes diagnòstics, caracterització de perfils i tractaments basats en l’evidència del TOC, així com la importància d’aplicar programes terapèutics personalitzats i adaptats a cada subtipus específic de pacient.
A banda de la seva trajectòria acadèmica i de recerca, la professora Belloch ha dirigit la Unitat de Tractament de les Obsessions i Compulsions de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. Experta de prestigi internacional en l’àmbit del TOC, també és membre de consorcis internacionals, com l’Obsessive Compulsive Cognition Working Group i el Research Consortium on Intrusive Fears. Ha liderat múltiples projectes de recerca competitius i ha dirigit manuals de psicopatologia que són de referència per als especialistes en salut mental a Espanya i a països de parla hispana.
La sessió que ha estat inaugurada pel cap del Departament de Ciències Clíniques de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, el professor Octavi Servitje, i pel subdirector mèdic de l’HUB, el Dr. Javier Tapia, va despertar molt interès i va aplegar residents de Psicologia Clínica i Psiquiatria de diversos hospitals del territori, especialistes de la USM de l’Hospitalet, estudiants universitaris, professors de la UB, membres de l’Associació TOC Catalunya i professionals de salut mental de l’HUB. En definitiva, tot un èxit per a l’inici del programa formatiu i d’actualització, que tindrà noves sessions properament.