Llibres per Sant Jordi amb denominació d’origen HUB

-

Aquesta és la setmana de la Diada de Sant Jordi. Tant si espereu a triar entre els centenars de punts de venda de llibres que s’instal·laran el dissabte 23 d’abril com si preferiu avançar l’elecció per poder passejar i remenar tranquil·lament aquell dia, us proposem alguns títols escrits per autors relacionats, d’una manera o d’altre, amb l’Hospital de Bellvitge. 
 

  • Atrapat, de Josep Maria Arnau de Bolós (Témenos Edicions)  

Un pròleg, 15 contes breus i 53 microrelats. Aquesta és la proposta d’un llibre que us sorprendrà, perquè no hi ha ni una línia supèrflua, més aviat al contrari. El Dr. Arnau, que va ser cap del Servei de Farmacologia Clínica de l’HUB fins a la seva jubilació, concentra tot una càrrega d’emocions en una mínima extensió. Mots dels personatges de relats i microrelats del llibre han de superar tràngols vitals i és que, com bé recorda la cita de Lord Byron amb que s’obre el llibre: “l’adversitat és el primer pas cap a la veritat”. Aquest és el seu debut literari.
 
En aquest enllaç podeu llegir un fragment d’Atrapat.
 

  • A flor de piel, Jordi Montero (Plataforma Editorial)

Per què és tan important per a l’ésser humà el contacte de pell a pell amb els seus congèneres? El Dr. Montero, neuròleg a l’HUB fins a la seva jubilació, explica des d’una perspectiva neurocientífica, però accessible per a profans, la importància cabdal del contacte pell amb pell, el seu paper en l'expressió de les emocions i de la relació interpersonal. Amb la capacitat divulgativa que ja va mostrar en el seu anterior llibre, Permiso para quejarse, el Dr. Montero realça la importància de la neurobiologia per entendre'ns com a espècie. No fem altre cosa que comportar-nos com els mamífers que som, expressant els nostres principis més elementals, que tenen una visió física, química al cervell. Per què si no ens podem tocar, per què un cos?
 

  • Tu libro interactivo de ECG, Sergio Romero i David Valenzuela (Círculo Rojo)

El subtítol del llibre, “l’electrocardiografia com mai abans te l’havien explicat”, és una pista molt fidedigna del que pretenen el seus autors, Sergio Romero, infermer d’Urgències de l’HUB, i Daniel Valenzuela. El principal objectiu del llibre és apropar de forma senzilla i sense distingir categories professionals les possibilitats de l’ECG per tal de poder detectar qualsevol anomalia en els seus resultats i aconseguir així l'excel·lència en el maneig del pacient. Ho fa a partir de les bases i l'evolució d'un ECG des de la pràctica, utilitzant la tecnologia per traslladar la realitat a les mans del lector. Es tracta d’un llibre físic amb material interactiu, al qual es pot accedir mitjançant el mòbil, la tablet o qualsevol altre dispositiu electrònics. El llibre està avalat pel Departament de Salut, l'Hospital Universitari de Bellvitge la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) i el complex hospitalari Moisès Broggi.  

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: