Els pacients participen de forma activa en la definició dels materials divulgatius del projecte RITMOCORE

-

L’Hospital de Bellvitge i el de la Santa Creu i Sant Pau van esdevenir fa uns mesos els primers hospitals catalans a desplegar un nou model d’atenció per a les persones que duen un marcapassos. El projecte RITMOCORE permet, entre d’altres coses, el monitoratge dels dispositius, detectant així qualsevol anomalia que faci necessari actuar de forma urgent.

Un dels pilars bàsics del RITMOCORE és l’experiència del pacient, el seu empoderament, formació i autoresponsabilitat en el coneixement i control de les principals pautes de la seva malaltia. En aquesta línia, l’Hospital de Bellvitge ha engegat una innovadora iniciativa a l’hora d’elaborar els materials audiovisuals que rebran els pacients sobre el programa RITMOCORE.

La Unitat d’Atenció a la Ciutadania i Participació juntament amb la Unitat d’Electrofisiologia i Arrítimies del Servei de Cardiologia de l’hospital han organitzat ja quatre reunions de pacients per valorar i millorar els vídeos informatius sobre el procediment per implantar el marcapassos; les cures i el monitoratge remot adreçat a les persones que hagin de portar un marcapassos.

Tal i com explica el Dr. Jordi Mercé, especialista de la Unitat d’Electrofisiologia i Arrítmies, “aquests focus groups són fonamentals per assolir un llenguatge més accessible i que s’adapti a les seves necessitats”.

Les reunions de pacients es continuaran duent a terme en les properes setmanes per continuar treballant conjuntament d’altres continguts comunicatius del RITMOCORE, com ara les preguntes freqüents que s’inclouran en una aplicació mòbil que contribuirà a fer més fàcil el seguiment remot dels marcapassos. “Un altre aspecte destacable de les reunions amb els pacients voluntaris és com ens ajuden a veure coses en les quals no havíem pensat inicialment o que donàvem per fetes”, conclou el Dr. Mercé.

El RITMOCORE és un del principals projectes de compra pública d’innovació (CPI) en salut actualment en curs a la Unió Europea, parcialment finançat sota el programa Horizon2020 que compta amb la coordinació i suport metodològic de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: