S’estrena Sinergia, un web per a la divulgació de la recerca i la innovació en salut a Bellvitge, amb participació de l’HUB

- Recerca

Avui s’ha posat en línia el nou portal web per a la divulgació de la recerca i la innovació en salut sinergia.l-h.cat. Es tracta d’un espai virtual que reuneix activitats divulgatives i continguts audiovisuals que tenen per objectiu apropar a tota la població la tasca que es desenvolupa a les institucions de l’ecosistema de recerca, d’assistència i docència de Bellvitge, entre les quals hi figura l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Per endinsar-se en els equipaments més innovadors de Bellvitge, Sinergia ofereix visites virtuals en 360º per quatre instal•lacions, entre les qual destaca un quiròfan híbrid de l’Hospital de Bellvitge, a més dels serveis cientificotècnics de l’IDIBELL, la farmàcia robotitzada de l’Institut Català d’Oncologia i un quiròfan odontològic de la Fundació Josep Finestres (Universitat de Barcelona).

Dins el nou web, els visitants podran viure de prop el dia a dia de la recerca participant en diferents activitats, com ara l’IDIescape, un escape room virtual que repta els participants a trobar, en una hora, la cura a una infecció vírica altament contagiosa. D’altra banda, el web, dins la secció Experimenta, ofereix també dos tallers científics sobre investigació en càncer neurociències, ideats per fer-se en família i des de casa.

A més, per apropar la tasca d’investigació que realitzen les quatre àrees de recerca de l’IDIBELL, s’ha produït nou contingut audiovisual amb la participació de protagonistes de la recerca capdavantera que es du a terme. En aquest sentit, el usuaris podran emprendre quatre itineraris diferents, amb continguts que fan referència a cada una de les àrees d’investigació.

Aquest nou web permetrà celebrar, en format virtual, la Festa de la Recerca i la Innovació en Salut de L’Hospitalet, dins el projecte estratègic L’Hospitalet, ecosistema innovador en salut (PECT, cofinançat amb fons FEDER), iniciada l’any 2019 de manera presencial als jardins i a les instal·lacions de l’Hospital Duran i Reynals. Per adaptar-se a la situació sanitària causada per la Covid-19, la Festa fa un pas endavant i es transforma en un esdeveniment en xarxa que podrà arribar a un públic molt més ampli i divers. Les institucions que lideren Sinergia són l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

En el context de Sinergia, s’estrena també la 3a edició del projecte audiovisual de comunicació científica Stand-up Science, promogut per l’Ajuntament de L’Hospitalet en el marc del projecte PECT, juntament amb IDIBELL i Torre Barrina. Els i les protagonistes de Stand-up Science són els joves investigadors de l’IDIBELL, que expliquen la seva tasca en format “youtuber”, i s’adrecen sobretot a un públic jove. El portal també recull un conjunt de vídeos sobre els èxits de recerca de l’IDIBELL en els seus quinze anys d’història, i un apartat on es mostren treballs que vinculen la ciència i l’art, com els realitzats gràcies al projecte Fem Tàndem LH, que mantenen l’IDIBELL amb l’Institut Bellvitge.

El proper dia 28 de novembre, i a través del portal Sinergia, tindrà lloc una jornada de portes obertes virtuals amb xerrades d’investigadores i investigadors capdavanters de Bellvitge. Estructurades en tres blocs —Tapes d’innovació, Quinaciència! i Fira saL’Hut—, aproparan a la ciutadania la recerca que, entre d’altres, es du a terme en l’àmbit de la Covid-19, la manipulació d’embrions humans, el càncer i malalties com l’ELA, l’Alzheimer i la diabetis.

Per part de l’Hospital de Bellvitge, intervindran en aquestes xerrades Mònica Povedano, cap de la Unitat de Malaltia de Motoneurona; Susana Jiménez, cap de la Unitat de Joc Patològic; Montserrat Nacher, del Servei d’Endocrinologia i Nutrició i Rafael Mañez, cap del Servei de Medicina Intensiva.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: