Un total de nou projectes de l’Hospital de Bellvitge i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), com a centre acreditat per l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), rebran 2,16 milions d’euros de finançament del mateix organisme. Aquesta inversió s’ha dut a terme en el marc de l’Acció Estratègica en Salut 2024 (AES 2024), la principal eina de finançament de la recerca en salut a l’Estat. Els projectes finançats aborden diverses àrees i patologies d’impacte clínic, com ara malalties respiratòries, neurociències, microbiologia o trasplantaments renals
En la convocatòria de l’Àrea de Medicina Translacional, el Dr. Josep Maria Cruzado Garrit ha obtingut el finançament vinculat a la convocatòria de Xarxes d’Investigació Cooperativa Orientada a Resultats en Salut (RICORS) per a la RICORS-Renal. Aquesta és una xarxa d’investigació que busca aprofundir en el coneixement i tractament de les malalties renals mitjançant la col·laboració entre diferents centres d’investigació.
Cal destacar l’assoliment de l’ajuda per ampliació de la Unitat d’Investigació Clínica d’IDIBELL, liderat per la Dra. Maria Molina Molina, cap de Secció de la Unitat Funcional d’Interstici Pulmonar de l’Hospital Universitari de Bellvitge i directora científica de l’IDIBELL. Amb aquesta ajuda d’un milió d’euros es pretén impulsar les noves teràpies d’avantguarda en assajos clínics del Campus Bellvitge.
Paral·lelament, la convocatòria d’ajudes a projectes de recerca d’R+D+I en Salut finançarà set projectes més que se centren en àmbits tan diversos com la immunologia, les malalties infeccioses, la neurologia, les malalties autoimmunes i el trasplantament renal. Els investigadors/es principals d’aquests projectes són:
- Jordi Bruna Escuer (CoIP: Roser Velasco Fargas)
- Amparo García Tejedor · Marta Simó Parra
- Juliana Bordignon Draibe (Co-IP: Joan Torras Ambros)
- Jordi Camara Mas
- Carlota Gudiol González
- Josep M. Cruzado Garrit
La concessió d’aquests ajuts reconeix l’expertesa i el compromís de l’Hospital de Bellvitge i l’IDIBELL en la recerca biomèdica d’alta qualitat. Aquesta nova injecció de recursos contribuirà a continuar avançant en el coneixement i el tractament de diverses patologies i a mantenir Bellvitge com un referent en la recerca d’alta complexitat a l’Estat.