L’HUB participa en un estudi internacional sobre la percepció social de l’addicció al joc

-

La Unitat de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge participa en un estudi internacional que pretén avaluar la percepció de la població en general sobre l’addicció al joc i les persones afectades per aquest trastorn.

Les dades per al treball sorgiran de les respostes dels ciutadans a un senzill qüestionari, anònim i que no requereix més de 10 minuts per completar-se. Us convidem a respondre el qüestionari i col•laborar en aquest estudi que serà una eina útil per al disseny d’accions de prevenció.

Podeu respondre el qüestionari en aquest enllaç

Per a la majoria de la gent, el joc és una forma d'esbarjo o diversió, però per a alguns causa problemes o fins i tot pot portar a l'addicció. Ara per ara es tenen coneixements molt limitats sobre com es perceben socialment les persones amb problemes de joc i aquest tipus d'addiccions. 

Un grup internacional d'investigadors dirigit per la Universitat de Gibraltar duu a terme un projecte de recerca internacional a gran escala per explorar la percepció social del joc i de les persones amb aquest tipus d'addiccions. L'estudi s'està duent a terme a diversos països, entre els quals hi ha Espanya, el Regne Unit, Kenya, Suïssa, Hongria, Itàlia, Polònia i Austràlia.

Mitjançant la recollida de dades en aquets països, els investigadors pretenen comprendre la relació entre la percepció del joc i els diferents entorns culturals i legislatius. La investigació està oberta a persones més grans de 18 anys, independentment de si han jugat abans. Els participants han de respondre un breu qüestionari en línia de 10 a 12 minuts de durada. Les persones que hagin jugat el darrer any rebran informació sobre la seva conducta de joc al final del qüestionari.

L'enquesta és completament anònima i la participació és voluntària, cosa que permet als enquestats interrompre-la en qualsevol moment.

Els resultats contribuiran a una comprensió millor de les percepcions públiques sobre el joc i proporcionaran informació crucial per al desenvolupament d'intervencions basades en proves dirigides a reduir els danys relacionats amb el joc.

L’estudi està liderat pel Centre d’Excel·lència en Joc Responsable de la Universitat de Gibraltar, està finançat pel Bristol Hub for Gambling Harms Research i ha estat aprovat pels comitès ètics de recerca de la universitat. Al final del qüestionari s’inclouen un seguit de recursos assistencials en addiccions al joc, en el cas espanyol distribuïts per comunitats autònomes.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: