L’activitat va consistir en un taller de cuina saludable intergeneracional amb usuaris dels EAP Sant Josep i Centre i els alumnes de l’Escola de Cuina del CEMFO, i va ser el colofó final dels grups de salut comunitària ‘Educació terapèutica en l’obesitat’ i ‘Nutrim el Cor’.
A l’EAP Centre i a l’EAP Sant Josep s’han realitzat aquest trimestre les activitats grupals ‘Educació terapèutica en l’obesitat’ i ‘Nutrim el Cor’ de manera conjunta. Com a sessió final d’ambdós grups s’ha realitzat un taller de cuina saludable a les instal·lacions de l’Escola de Cuina del Centre Municipal de Formació per a l’Ocupació (CEMFO) de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, juntament amb els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) Auxiliar d’Hosteleria: cuina i càtering.
El grup ‘Educació terapèutica en l’obesitat’ té com a objectiu promoure i fomentar hàbits alimentaris saludables per a persones amb obesitat i el grup ‘Nutrim el Cor’ promou i motiva hàbits alimentaris saludables amb l’objectiu de reduir els factors de risc cardiovascular, principalment l’hipercolesterolèmia.
Alguns dels participants d’ambdós grups es van trobar, en la sessió final, a la cuina de l’escola. A cada grup hi havia participants dels grups del Centre d’Atenció Primària (CAP) i alumnes del PFI d’Auxiliar d’Hosteleria de CMFO. Els alumnes van aportar els seus coneixements a nivell culinari, mentre que els participants del CAP orientaven en termes de salut.
Cada grup va realitzar una recepta saludable de plat únic per dinar o sopar. Es van cuinar espaguetis integrals amb verdures i sípia, arròs integral amb verdures i pit de pollastre i cuixes de pollastre amb verdures i arròs integral.
Ha estat una activitat intergeneracional en la qual tots han ensenyat i han après. Ha servit per posar en pràctica tot allò treballat a les sessions i sobretot de manera lúdica i social.