L’HUB lliura els seus ajuts per potenciar la recerca dels professionals

-

El Comitè de Recerca de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha celebrat el 27 de juny la sessió de recerca en que ha lliurat una desena d’ajuts per diferents projectes i professionals del centre, a més de presentar els resultats de dos projectes de recerca finalitzats.

La benvinguda de l’acte va anar a càrrec del Dr. Josep Comín, director d’Innovació, Recerca i Universitats de la Gerència dels hospitals de Bellvitge i Viladecans; la Dra. Maria Molina, directora científica de l’IDIBELL, i el Dr. Jordi Adamuz, president del Comitè de Recerca de l’HUB. Tots tres han coincidit en destacar la rellevància dels ajuts perquè molts professionals joves del centre accedeixin al món de la recerca, així com la qualitat científica de tots els treballs que han optat als ajuts.

Des de l’any 2011, el Comitè de Recerca ha concedit un total de 101 ajuts: 26 per a projectes de recerca clínica; 20 d’intensificació predoctoral; 16 de formació post-residència en recerca; 21 a les millors publicacions científiques i tesis doctorals, 17 per a projectes de recerca en cures i 1 d’estada en centres de recerca.

En el decurs de l’acte, que ha conduït la Dra. Elena Iborra, els ajuts a projectes de recerca clínica van ser lliurats a les Dres. Vanesa Vicens, del Servei de Pneumologia, i Virginia Esteve (el va recollir en representació seva la Dra. Marta Fanlo), del Servei de Medicina Interna, i al Dr. Carles Dèniz, del Servei de Cirurgia Toràcica. D’altra banda, l’equip integrat per les Dres. Natàlia Carrasco, del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Viladecans; Gemma Rodríguez, de Farmàcia SAP Delta del Llobregat, i la Dra. Mònica Monteagudo, especialista de Medicina Familiar i Comunitària de la Unitat de Gestió de Dades de l’HUB, van recollir l’ajut de recerca territorial.

També van ser lliurats un total de cinc ajuts d’Intensificació per a Professionals Sanitaris Pre-Doctorals a la Dres. Júlia Laporte, del Servei de Malalties Infeccioses; Sara Bertolín, del Servei de Psiquiatria; Guadalupe Bermudo, del Servei de Pneumologia; al Dr. Carles Díez, del Servei de Cardiologia, i a Elisabet Romero Gangonells, del Sevei d’Endocrinologia i Nutrició.

Andrea Urbina, infermera de l’Àrea de Qualitat, Metodologia i Coneixement, va presentar els resultats del projecte de recerca que va iniciar l’any 2023 sobre complexitat en cures i resultats de salut en pacients atesos al Servei d’Urgències. Després d’estudiar els casos de més de 35.000 pacients, el treball estableix una relació directa entre la complexitat del pacient, tractada des d’un punt de vista holístic, i la destinació final després de l’alta d’Urgències.

De la seva banda, la Dra. Manonelles va presentar els resultats preliminars del seu projecte Deciphering the role of cellular senescence an iron deposition on kidney fibrosis development after kidnet trasplantation, que confirmen que la acumulació de ferro és un factor clínic de senescència patològica i fibrosi després d’un trasplantament renal.

Com a cloenda de l’acte, el Dr. Ferran Barbé, director clínic territorial de Malalties Respiratòries a l’Hospital Arnau de Vilanova i cap del grup de recerca Investigació Translacional en Medicina Respiratòria de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, va pronunciar una conferència en que subratllà el valor dels estudis en que s’obtenen resultats neutres, donat que d’aquests es deriven aprenentatges que són fonamentals per fer créixer i avançar en la recerca. 

edit-webform-itemsedit-actions

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: