L’Hospital Universitari de Bellvitge ofereix enguany 100 places de 43 especialitats per a la campanya 2024 i, davant la Sala d’Actes, ha animat als futurs residents a formar part d’un projecte referent en la formació de professionals i fer créixer plegats la història del centre sanitari. Els futurs residents han pogut compartir impressions de forma personalitzada i reposada amb especialistes de tots els Serveis de l’HUB.
Barreja d’il·lusió i responsabilitat entre els més de 400 futurs residents que han visitat l’HUB durant la Jornada de Portes Obertes, que els ha permès conèixer de primera mà les impressions d’especialistes dels 43 Serveis de l’hospital públic. Distribuïts en taules diferenciades, els facultatius han traslladat que l’HUB gaudeix de serveis de referència internacional i d’un entorn de treball on la figura del resident s'integra en el dia a dia dels equips, amb l’objectiu prioritari d’oferir el millor servei a més de 2 milions de ciutadans. Les trobades als estands han propiciat la resolució de dubtes, la generació de converses espontànies i, per sobre de tot, l'establiment de vincles de confiança.
Prèviament, els candidats a residents s’han aplegat a la Sala d’Actes de l’HUB on la Dra. Cristina Capdevila, gerent de l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans, ha explicat la visió d’un projecte referent i consolidat que avança cap a un Green Campus, amb el desplegament de diferents polítiques de sostenibilitat mediambiental.
“La residència propicia arribar a allò pel que porteu tants anys preparant-vos i estudiant”, ha assenyalat, per altra banda, la Dra. Irene Cabello, cap d’estudis de l’HUB, que ha posat en valor els pilars de la formació de l’Hospital de Bellvitge, a nivell assistencial, docent i de recerca. “L’HUB és un centre de màxima complexitat, líder català en cirurgia complexa, amb l’únic PET/RM assistencial a l’Estat, referent en simulació medico-quirúrgica avançada (SimHub) i disposa d’equipaments d’alta tecnologia. A més, tot això va acompanyat de bon ambient, treball en equip, relació fluida amb els tutors i una gran interacció entre totes les especialitats”, ha apuntat la Dra. Cabello.
Posteriorment, una taula amb representants dels gairebé 400 residents actuals de l’HUB ha compartit amb l’audiència les seves experiències: dubtes freqüents, organització de les guàrdies, punts forts i febles de treballar a l’Hospital de Bellvitge, etc. Per últim, el Dr. Javier Tapia, Subdirector de Procés Ambulatori de l’HUB, ha donat una sèrie de consells pràctics sobre l'ofici i el desenvolupament professional.