L’sLHam de científiques de l’IDIBELL torna a reivindicar el paper de la dona i la nena en la ciència

- Recerca

La guanyadora de la setena edició del certamen ha estat la Dra. Sara Martí, especialista del Servei de Microbiologia de l’HUB, amb un monòleg sobre el trasplantament de microbiota fecal. També ha destacat la intervenció de la coordinadora tècnica del Biobanc HUB-ICO-IDIBELL, Laura Arregui.

Tant en l’àmbit professional com en el social, les dones pateixen microviolències que, tot sovint, passen desapercebudes. És el cas, per exemple, dels biaixos de gènere a l’hora d’accedir a un lloc de treball, o la invisibilització i la desvalorització de la seva vàlua intel·lectual. I el món de la ciència no n’és pas immune. Per posar de relleu el paper de les dones en el nostre sistema de recerca i apropar a la societat la seva tasca i les seves reivindicacions, l’IDIBELL organitza l’sLHam de científiques, una iniciativa que enguany ha arribat a la seva setena edició.

Després de sis exitoses edicions, la setena s’ha celebrat el 8 de febrer a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat i ha propiciat, de nou, una jornada reivindicativa, intel·lectual i ocurrent. A més, la guanyadora d’enguany ha estat la Dra. Sara Martí, del Servei de Microbiologia de l’HUB, membre del grup de recerca d’epidemiologia de les infeccions bacterianes de l’IDIBELL i especialitzada en malalties intestinals i microbiota. L’original intervenció de la Dra. Martí s’ha centrat en el trasplantament de microbiota fecal i els seus beneficis per al tractament de malalties intestinals. La coordinadora tècnica del Biobanc HUB-ICO-IDIBELL, Laura Arregui, també ha fet un monòleg destacat sobre la seva activitat i la seva passió per la ciència.

L’acte, creat per commemorar el Dia Mundial de la Dona i la Nena en la Ciència i apropar la recerca al públic d’una forma distesa i festiva, l’ha conduït la Júlia Benito, comunicadora científica de l’IDIBELL. Una jove formació musical de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet, Manouche Rouge, ha estat l’encarregada d’amenitzar l’espectacle amb actuacions musicals.

Com ja és tradició, el públic assistent ha participat activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, el millor monòleg de l’sLHam. L’acte, d’entrada gratuïta, ha recaptat fons en forma de taquilla inversa, i totes les aportacions voluntàries dels espectadors i espectadores seran destinades íntegrament a impulsar la recerca biomèdica de l’IDIBELL. Durant el tram final de la jornada, Gabriel Capellá, ha dedicat unes paraules subratllant que “l’sLHam posa de manifest l’excel·lència de les nostres científiques i també la ciència diversa i multidisciplinària de l’IDIBELL, una institució que, per altra banda, es posiciona clarament a favor de corregir les desigualtats de gènere i que vetlla internament per detectar i perseguir qualsevol violència”. Al seu torn, la tinent d’alcaldessa de L’Hospitalet, Laura Garcia, ha felicitat totes les slhameres i ha posat en valor l’èxit d’esdeveniments com l’sLHam, que demostren el gran potencial de Bellvitge. “Volem ser una ciutat del coneixement, un dels principals pols de recerca del sud d‘Europa, i per a fer-ho, necessitem caminar plegats al costat de les científiques i els científics de l’IDIBELL”.

L’sLHam forma part de l’estratègia LHCiència i s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, de l’Auditori Barradas, de l’Escola de Música i Centre de les Arts de L’Hospitalet, de l’Institut Bellvitge i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). La iniciativa té també el suport de Bionova, LabClinics, Aire Ancient Baths, Caves Pagès Entrena, Muji, Sarstedt i Metropolitan Club, empreses que doten els premis per a les participants.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: