Durant els mesos d’abril a juliol les dietistes - nutricionistes de l'Alt Penedès, Anna Trillas, Ester Milà i Anna Farrés han desenvolupat diversos tallers d’alimentació saludable i sostenible a diversos municipis de la comarca. Aquests tallers han visibilitat els productes de proximitat i temporada amb receptes creatives, fresques i senzilles d’elaborar.
El tret de sortida dels tallers va ser al mes d’abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, i va tenir lloc al Casal d’avis de la gent gran del municipi de Santa Margarida i els Monjos. El taller va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament i la regidoria de salut i s'hi van elaborar tres tapes festives i representatives de la diada. Les receptes es basaven en la dieta mediterrània i en l’adaptació de la textura dels aliments atenent les necessitats del públic receptor. En acabar, es va repartir un punt de llibre amb les receptes elaborades.
El segon taller, es va dur a terme al mes de maig a l’espai SIS Adolescents de Vilafranca del Penedès, un centre que ofereix el servei a famílies i joves de 12-16 anys en coordinació al Departament de Drets Socials i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. En aquest taller es van elaborar quatre receptes participatives basades en el consum de fruites, verdures/ hortalisses i llegums de forma creativa. Seguidament, els joves van presentar als seus companys i educadors totes les receptes cuinades, les dificultats d’elaboració amb que es van trobar i com les van superar.
Per cloure el cicle d’aquests tallers d’alimentació saludable es van realitzar unes sessions d’elaboració d’amanides d’estiu. Van comptar amb la col·laboració del Mercat de Sant Salvador, el Mercat de la Carn i la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès. A més d’elaborar amanides d’estiu a l’interior i exterior dels mercats i es va habilitar un racó de lectura amb l’oferta de llibres de receptes d’estiu: “Els sopars a la fresca”, “Receptes per anar amb furgoneta” o “Àpats de carmanyola”, entre d’altres.