L’activitat treballada en xarxa amb altres actius del municipi té una visió totalment salutogènica.
L'equip motor d’acció comunitària de Sant Josep du a terme un taller de cuina saludable organitzat pel propi centre d’atenció primària, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, el Mercat Municipal i l'Escola de noves oportunitats CEMFO.
Aquesta activitat s’adreça a persones amb diagnòstic de hipercolesterolèmia (colesterol alt) i a alumnes de l’Escola Centre de Formació d’Hosteleria de l’Hospitalet de Llobregat. La finalitat del grup és millorar els diferents factors de risc cardiovascular i la integració social de dos col·lectius del barri: persones usuàries del CAP Just Oliveras amb factors de risc cardiovascular i els alumnes de l’escola d’hosteleria CEMFO. Així que es pretén abordar indicadors relacionats amb la cardiopatía isquèmica o la malaltia vascular cerebral; i fer també una atenció especial a l’esfera social, que és un important determinant pel benestar de les persones.
L'activitat es concreta en 6 sessions setmanals, s’hi treballen temes com la seguretat alimentària, formes de cocció, lectura d’etiquetes, mètode del plat únic...per acabar cuinant la recepta treballada a les cuines de l’escola. Aquesta part és dinamitzada per la dietista-nutricionista de l’EAP. I per tal d’afavorir la socialització, tant els pacients com els alumnes de l’escola treballen en format concurs, així es motiva el dinamisme i la participació.
La col·laboració del mercat municipal és important per fomentar la compra de proximitat i la de l’ajuntament de la ciutat en la cessió d’alguns dels espais i fent d’enllaç entre els diferents actius de la comunitat.
La iniciativa, que ha tingut molt bona acollida, es fa un cop per trimestre amb un grup nou de pacients i alumnes. La 1a edició del taller va finalitzar el 31 de maig amb un acte de cloenda.