Les infermeres que lideren a Catalunya el "Projecte Sí", entre les quals Gemma Asensio Malo, infermera experta en urologia funcional de l'Hospital Universitari de Bellvitge, s’han reunit amb el Departament de Salut per sol·licitar més temps disponible per educar els pacients en la tècnica del sondatge vesical intermitent i més suport per donar a conèixer aquesta tècnica a tots els nivells assistencials.
El "Projecte SÍ" és la primera iniciativa científica que promou el sondatge vesical intermitent, una tècnica considerada la millor a nivell científic per a les persones que no poden buidar la bufeta per elles mateixes .
Segons un estudi elaborat per Projecte SÍ i publicat al Journal of Clinical Medicine, quan un pacient rep una bona educació sanitària per part de la infermera per aprendre a sondar-se, s'incrementa l'adherència al tractament en un 87%.
Tot i això, hi ha un gran desconeixement sobre aquest tractament. Segons Gemma Asensio, “a atenció primària, moltes vegades ens trobem amb casos en què s'aconsella als pacients una reducció de la freqüència en el sondatge o, fins i tot, un canvi a un sondatge permanent, cosa que redueix moltíssim la seva qualitat de vida. Per això és tan important divulgar els avantatges del sondatge vesical intermitent”.