Jordi Carratalà i Fernando Fernández Aranda, nous catedràtics de la Universitat de Barcelona

-

Els Drs. Jordi Carratalà, cap del Servei de Malalties Infeccioses, i Fernando Fernández Aranda, coordinador de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària del Servei de Psiquiatria, ambdós de l’Hospital Universitari de Bellvitge, han guanyat recentment sengles càtedres de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Campus Bellvitge) de la Universitat de Barcelona (UB).

El Dr. Carratalà, nou catedràtic de Medicina, compagina la seca tasca assistencial amb la docència a la UB, on fins ara era professor, i la recerca, jq que és investigador principal de la Xarxa Espanyola de Recerca en Patologia Infecciosa (REIPI), membre dels comitès científics i executiu de la REIPI, i coordinador del Grup de Recerca SGR de Patologia Infecciosa i Sensibilitat Antibiòtica de la UB. També encapçala el grup de recerca sobre Infeccions Respiratòries i de l’Hoste Immunocompromès de l’IDIBELL, on també és coordinador del Programa d’Infeccions i Trasplantaments i membre del Comitè Científic Intern.

D’altra banda, ha publicat prop de 400 articles científics; ha estat investigador de 47 projectes de recerca competitius i ha dirigit 15 tesis doctorals. El Dr. Carratalà ha rebut 14 premis de recerca o títols honorífics, com ara el Premi a l’Excel•lència Professional en Recerca 2019 del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i el títol ESCMID Fellow l’any 2016, que atorga la Societat Europea de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (ESCMID).

El Dr. Fernández Aranda ha guanyat la Càtedra de l'Àrea de Psicologia de la UB amb el tret afegit que es tracta de la primera Càtedra de facultatiu especialista assistencial, d'aquesta especialitat de tot l’estat, i tant els mèrits curriculars com el seu projecte docent i de recerca varen ser mereixedors del més alt nivell acadèmic.

La trajectòria professional del Dr. Fernández Aranda va començar a Alemanya l'any 1991, país on va realitzar la seva tesi doctoral i va passar els seus primers anys com a psicòleg clínic treballant en el camp dels trastorns alimentaris, de les addiccions comportamentals i dels trastorns psicosomàtics. L'any 1996 es va incorporar a l’Hospital de Bellvitge i des d’aleshores treballa tant en l'assistència a pacients com en l'ensenyament de pregrau i de postgrau, així com en la recerca nacional i internacional. Actualment és el president de la Societat Mundial de Recerca dels Trastorns alimentaris i està considerat un dels referents mundials en aquest àmbit.

Subscribe to our newsletters

Select the newsletter you want to receive: