L’Hospital Joan XXIII disposa d'un nou angiògraf que utilitzaran neuroradiòlegs de l'HUB

- Equipaments

L’Hospital Universitari Joan XXIII ha adquirit un nou angiògraf per dur a terme, especialment, procediments de neuroradiologia intervencionista que anteriorment es derivaven a Barcelona. Actualment, neuroradiòlegs de l’Hospital de Bellvitge viatgen a Tarragona, de dilluns a divendres, per realitzar aquests tipus d’intervencions, moltes de les quals són per donar resposta a Codis ictus.

El nou angiògraf té millors funcions i prestacions. El Dr. Víctor Cuba, neuroradiòleg de l’Hospital Universitari de Bellvitge, explica que “l’aparell millora la reconstrucció de les imatges i propicia una visió superior, facilitant la precisió del diagnòstic”. També és més segur per als pacients i per als professionals, donat que “té dos plans que permeten escurçar el temps de la intervenció o del procediment i, per tant, disminueix el temps d’irradiació”, assegura el Dr. Cuba. A més, “l’angiògraf té uns sensors que calibren la radiació emesa”, afegeix l’especialista del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’HUB.

Així doncs, es tracta d’un instrument d’última generació, que aporta més seguretat i garanteix la màxima qualitat i precisió, mitjançant tècniques menys invasives per als pacients, que disminueixen el temps d’ingrés i no cal que es desplacin a Barcelona. Tot plegat suposa més comoditat, tant per als pacients com per als familiars, i menys cost per al sistema.

Aquest 2023, l’Hospital Joan XXIII ha realitzat 153 procediments de neuroradiologia intervencionista, 65 dels quals han estat per a ictus. Es preveu que l’any 2024 se’n facin uns 330, 80 dels quals per a ictus. L’angiògraf també permetrà ampliar la cartera de serveis de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.