La Central d’Esterilització de l’Hospital de Bellvitge obté la certificació ISO 9001-2015 per a tots els seus processos de treball

- Certificacions

La Central d’Esterilització de l’Hospital Universitari de Bellvitge compta des del passat mes de novembre amb la certificació ISO 9001-2015 per a tots els processos que porta a terme per a l’eliminació de la càrrega microbiana de l’instrumental mèdic. L’acreditació segons la norma ISO te una validesa de tres anys, tot i que s’ha de renovar anualment.

La ISO acredita el sistema de gestió de la qualitat del servei de la Central d’Esterilització, que al setembre de 2019 va estrenar noves instal•lacions, coincidint amb la inauguració del nou bloc quirúrgic de l’hospital. Amb la posada en marxa de la nova central, que ocupa més de 1.000 m², va incorporar a la seva cartera de serveis la neteja i termodesinfecció i preparació de l’instrumental dels quiròfans. Aquest fet va fer palesa la necessitat d’ampliar la certificació ISO amb la qual comptava l’equipament, de manera que inclogués la totalitat de processos que duu a terme.

“En el decurs d’aquest any hem treballat per assolir la certificació ISO de tota la central, el que ha suposat un gran esforç per elaborar documentació referent als diferents tipus de rentat que es fan segons cada tipus de material, entre d’altres, i fins tot hem desenvolupat nous programes de rentat arran de la pandèmia”, segons explica Dolors Royuela, infermera supervisora de la Central d’Esterilització.

La Central d’Esterilització gestiona diàriament el rentat d’unes 250 caixes i el seu material corresponent, a més d’unes 300 peces d’instrumental empaquetat. Així mateix, com el nou circuit de material en transit d’unes 550 caixes de instrumental al mes.

Ara, un dels següents objectius és la informatització del procés inicial de la traçabilitat, de forma que s’arribi a controlar un circuit completament tancat que permeti conèixer on i en quin punt del procés d’esterilització està qualsevol caixa en tot moment.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: