Desmuntamites: 6 falsos mites sobre el melanoma

Si bé les persones amb pell clara tenen més risc a causa d'una menor quantitat de melanina, qualsevol persona, independentment del to de pell, pot desenvolupar melanoma.

Si bé l'exposició al sol és un factor de risc important, el melanoma es pot desenvolupar en àrees de la pell que rarament estan exposades al sol, com les plantes dels peus, els palmells de les mans i les ungles.

Tot i que l'ús regular de protector solar pot reduir el risc de desenvolupar melanoma en protegir contra els danys causats per la radiació UV, no ofereix una protecció del 100%. Altres factors, com ara la genètica i la història familiar, també poden influir en el desenvolupament del melanoma.

Si bé les pigues noves poden ser motiu de preocupació, els canvis en les pigues existents també poden indicar melanoma. Qualsevol canvi en la mida, la forma, el color o la textura d'una piga existent ha de ser avaluat per un dermatòleg.

Si bé la detecció primerenca millora significativament les possibilitats de curació, el melanoma pot ser agressiu i potencialment mortal fins i tot en les etapes inicials. A més, el melanoma metastàtic, que s'ha disseminat a altres parts del cos, pot ser difícil de tractar.

Si bé el risc de melanoma augmenta amb l'edat, aquest tipus de càncer de pell també pot afectar persones més joves, especialment si tenen antecedents familiars de la malaltia o una exposició excessiva al sol durant la vida.

Servei de Dermatologia.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: