Bellvitge i Puerta de Hierro posen en marxa un curs d’Uroandrologia en un format virtual innovador

- Recerca

Aquest dijous arrenca, amb un format virtual innovador, el curs “Uroandrology Update Series 2020”, dirigit pels Drs. Josep Torremadé i Juan Ignacio Martínez-Salamanca, responsables de la Unitat d’Andrologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitario Puerta de Hierro Majadahonda, respectivament.

A través de set capítols en format audiovisual d’entre una hora i una hora i mitja de durada, s’hi abordaran els darrers avenços en cirurgia protèsica i reconstructiva urogenital, cirurgia de pròstata, medicina sexual i incontinència urinària masculina, amb la intervenció de 45 ponents de gran prestigi internacional.

Els episodis, enregistrats en castellà i anglès, s’estrenaran per als inscrits amb periodicitat setmanal entre el 26 de novembre de 2020 i el 28 de gener de 2021. Cada entrega és una producció audiovisual d’alta qualitat en què es combinen ponències, taules rodones, presentacions de casos i emissió d’intervencions quirúrgiques comentades. Paral•lelament a aquestes emissions pregravades, hi haurà un sistema d’interacció amb els ponents.

Aquesta iniciativa és una reformulació dels prestigiosos Curs de Cirurgia Protèsica i Reconstructiva Urogenital de l’Hospital Universitari de Bellvitge i Androforum de l’Hospital Universitario Puerta de Hierro Majadahonda, que aquest any no s’han pogut organitzar presencialment a causa de la pandèmia. El Dr. Josep Torremadé explica que, per a aquesta reinvenció en format virtual, “hem volgut evitar la simple successió estàtica de ponències mitjançant videoconferència; gràcies al suport dels patrocinadors, hem pogut desenvolupar un format més dinàmic, que aprofita els avantatges de la tecnologia audiovisual i que, si té èxit, pot ser model per a molts altres esdeveniments”.

El Dr. Torremadé afegeix que la innovació ha vingut per quedar-se i que, en futures edicions, aquesta reunió anirà desenvolupant nous formats que potenciaran la interacció i posicionaran el format audiovisual on-line com la principal plataforma de formació quirúrgica, per sobre de l’assistència presencial.

Enllaç de l’esdeveniment: www.uroandrologyseries.com

  • Josep Torremadé