El grup de treball per a la implantació del programa ERAS i procés d’alta a la cirurgia de raquis del Servei de Traumatologia es va reunir el passat 8 de juliol amb la participació, per primera vegada, d’un pacient al mateix grup.
L’objectiu era incorporar la seva experiència durant tot el procés perioperatori, des del primer contacte al centre d’atenció primària fins al diagnòstic, l’assistència a l’entorn hospitalari i l’alta definitiva, per tal de detectar aspectes de millora en el procés d’una patologia complexa com és la del raquis.
En aquest grup de treball, coordinat per Rosa M. Sánchez i José Jerez, infermera gestora de Direcció de Processos i coordinador de Programes ERAS de l’Hospital Universitari de Bellvitge respectivament, hi participen professionals del Servei de Traumatologia del mateix centre i, posteriorment, es preveu incorporar-hi professionals multidisciplinaris dels àmbits de l'anestesiologia, l'endocrinologia, la rehabilitació i la nutrició, entre d'altres.
El grup treballa a partir de la metodologia Lean per fer una anàlisi transversal dels fluxos de pacients i millorar la qualitat i seguretat del procés, eliminant tot el que no hi aporta un valor afegit.
Amb la incorporació de l’experiència del pacient al grup de treball, es podran detectar nous objectius de millora i el pacient podrà col·laborar en la presa de decisions sobre la gestió de la seva patologia.
Aquesta iniciativa s’alinea amb la prioritat estratègica de la GTMS de millorar l’experiència de l’usuari, incorporant la veu del pacient en la potenciació de la qualitat i la seguretat dels serveis i en l’elaboració dels processos.
La Direcció de Processos i Avaluació vol agrair la implicació i participació de tots els professionals que formen part del grup i, en especial, del Sr. Antonio Ramos, el pacient que ha participat al grup de treball del procés ERAS Raquis, per la seva implicació en aquest projecte amb la voluntat d’ajudar altres persones amb la seva patologia.