L’Hospital de Bellvitge dona la benvinguda als nous residents

- Formació

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha donat la benvinguda aquest dilluns 22 de maig als 99 nous residents (metges, infermeres, psicòlegs, químics, radiofísics, farmacèutics i bioquímics) que s’hi han incorporat per cursar la seva especialització.

Com és habitual, amb motiu d’aquesta incorporació s’ha celebrat una nova edició del Curs de Benvinguda per als Nous Residents, que s’ha desenvolupat del 22 al 24 de maig a la sala d’actes, adreçat tant als nous residents de l’hospital com als de Medicina Familiar i Comunitària de la Metropolitana Sud. El mateix dilluns 22 ha tingut lloc també l’acollida personalitzada per part dels diferents serveis.

Al llarg de les dues primeres jornades del Curs de Benvinguda, s’hi ha exposat informació general sobre el nostre hospital d’especial interès per als nous facultatius, com ara els valors assistencials i les bones praxis, la notificació d’esdeveniments adversos la donació i el trasplantament, la prescripció a l’hospital, els drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut, la reanimació cardiopulmonar, la prevenció de la transmissió d’infeccions a l’hospital, o els aspectes legals de la pràctica clínica, així com la nova eina per a Docència, el Docens Track. Aquesta generació de residents és la primera que disposa des del primer moment d’aquesta nova eina, un aplicatiu web dissenyat específicament per a docència que permet l’accés a les dades de docència des de qualsevol lloc i a qualsevol hora, i que ja té entrada pròpia a la Intranet.

També s’hi han presentat el Centre de Simulació Mèdico-Quirúrgica Avançada (SimHUB), el Comitè d’Ètic d’Investigació Clínica (CEIC), el Comitè Ètic Assistencial (CEA), l’Hospitalització a Domicili, l’UFISS de Geriatria, la Unitat Bàsica de Prevenció, la Direcció de Persones i el Banc de Sang i Teixits, entre d’altres unitats i dispositius.

La tercera jornada del curs ha estat centrada en la presentació dels protocols i els principals aspectes organitzatius del Servei d’Urgències.

Com a hospital del més alt nivell, l’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels referents a Catalunya i Espanya en docència de postgrau. Té actualment 43 unitats docents amb 102 places acreditades, 109 tutors i gairebé 400 residents cursant gairebé totes les especialitats medicoquirúrgiques.

Desitgem a tots els nous facultatius en període d’especialització una profitosa estada al nostre centre en benefici de la seva carrera professional, de la institució i de la ciutadania.