El projecte innovador Adele, ideat a l’Hospital de Bellvitge, cas d’èxit de compra basada en valor a Brusel·les

-

El director de la Unitat d’Arrítmies de l’Hospital de Bellvitge (HUB), el Dr. Ignasi Anguera, ha participat aquest 15 de desembre a la 4a European Value-Based Procurement Conference, a Brusel·les (Bèlgica). En el marc d’aquesta trobada, s’hi ha presentat el model de compra pública innovadora de desfibril·ladors que s’està impulsant a l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS en el marc del projecte Adele. 

El projecte d’innovació Adele consisteix en la implementació d’un nou model assistencial dels pacients amb arrítmies, amb el monitoratge remot dels desfibril·ladors i la coordinació entre diferents nivells assistencials amb l’objectiu de fer el seguiment del pacient. Aquest model també estableix acords de guanyar-guanyar entre institució sanitària i proveïdor de la tecnologia sanitària. 

Precisament, la transformació de l’atenció integral en arrítmies que està duent l’equip impulsor d’Adele s’ha destacat com a cas d’èxit a la quarta edició de la European Value-Based Procurement Conference, organitzada per EHPAA, EUREGHA, BCG i MedTech Europe. 

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) també ha tingut una presència destacada en aquesta conferència. En concret, s’hi ha presentat el procés de transformació del sistema de salut català a partir de la compra d’innovació, generant tota una cadena de valor per al pacient i la cadena de provisió sanitària. 

En paral·lel, experts i expertes de tot Europa han compartit coneixement sobre les prioritats marcades pels membres d’EUREGHA (European Regional and Local Health Authorities), entre els quals s’hi troba la Generalitat de Catalunya: sanitat basada en valors, transformació digital i co-creació de comunitats. 

La compra basada en valor és una eina clau a l’hora d’incorporar innovació al sistema de salut, tenint en compte els resultats en la salut i els beneficis per als pacients, els professionals sanitaris i el sistema. 
 

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: