Impartit per Carmen Santamaria i Roc Fages, representants de l'Àrea d'innovació de la GTMS, i amb la participació dels doctors Cardona i Gavaldà, aquest 17 de novembre ha tingut lloc una nova sessió del curs de la Comissió d'Innovació Local (CIL-HUB).
També es va incidir en la importància de creure en la innovació oberta: aquella innovació on es busca a empreses, startups o entitats de fora de la organització perquè aportin capacitats necessàries per completar les que es tenen internament un cop engega un projecte d'innovació. Això, evidentment, sempre amb uns acords previs que protegeixin la idea i que indiquin què s'ha de fer un cop aquesta idea sigui un producte o servei que pugui entrar en funcionament.
Durant la sessió es va donar veu a dos professionals perquè expliquessin de manera pràctica com han aplicat en la seva innovació les passes exposades durant la sessió. Així, d'una banda, la Dra. Laura Gavaldà va exposar el procés de co-creació amb tercers per un projecte de millor ús de les mascaretes. De l'altra banda, el Dr. Pere Cardona va explicar com ha desenvolupat en el model de Compra Pública Innovadora el projecte Strack de seguiment personalitzat i remot de les persones que han sofert un Ictus.
Ambdós professionals van coincidir en la importància d'escoltar els usuaris finals des del primer moment en què s'inicia la innovació. Aquest és un dels errors comuns en els processos d'innovació. Altres errors que cal evitar, i així es va tancar la sessió, venen de ser poc flexibles i no reconèixer errors durant el procés, o de no saber conjuntar els diferents 'tempos' entre els que participen en la innovació.