Nou estudiants del programa “Barcelona International Youth Science Challenge” coneixen a l’HUB les tècniques més innovadores de transplantament renal

- Formació

Enguany se celebra la 6a edició del Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC), un programa internacional de la Fundació Catalunya La Pedrera que reuneix a joves preuniversitaris de tot el món a Barcelona per desenvolupar projectes de recerca científica i tecnològica a centres de referència. Un d’aquests és l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), que fa possible el projecte “The medicine behind organ transplantation”.

Nou estudiants de Catalunya, Suïssa, Emirats Àrabs Units, Brasil i Espanya participants al BIYSC fan una estada del 4 al 15 de juliol a l’HUB. Abans de començar la carrera universitària en l’àmbit de les Ciències de la Salut, Biomedicina, Biologia o Química, tindran l’oportunitat única de viure des d’un centre de referència com és l’HUB els reptes i oportunitats actuals en el trasplantament renal.

D’una forma molt pràctica, un equip d’experts de l’HUB, amb la coordinació de Josep M. Cruzado, Francesc Vigués i Sergi Codina proporciona als estudiants les pistes de l’èxit d’un trasplantament. Aquests dies els joves estan coneixent els passos crítics del procés de trasplantament, des de l’obtenció d’òrgans i la cirurgia robòtica, fins a la immunosupressió moderna i els nous avenços en el camp del xenotrasplantament.

També està previst que els participants del BIYSC s’introdueixin en els conceptes i metodologies que es treballen al laboratori, i fins i tot realitzaran algun experiment amb cèl•lules progenitores renals.

L’edició d’enguany del BIYSC compta amb 131 participants en total de 30 països, que participen en 13 projectes de recerca en disciplines molt diverses (medicina, biologia, química, arquitectura, enginyeria, biotecnologia, matemàtiques, genètica i física).