L’HUB junt amb l’ICO rep la reacreditació CSUR en tumors intraoculars en l’adult

-

La unitat integrada ICO L’Hospitalet – Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat reacreditada, pel Ministeri de Sanitat, com a unitat de referència del Sistema Nacional de Salut per a l’atenció dels tumors intraoculars en l’adult. 

El Ministeri de Sanitat atorga el reconeixement de CSUR amb l’objectiu de garantir l’equitat en l’accés a una atenció sanitària de qualitat, segura i eficient a persones amb patologies minoritàries o de molt baixa prevalença, oferint cobertura assistencial a tot el territori nacional. A més, l’acreditació com a CSUR permet la integració a les Xarxes Europees de Referència (ERN). 

Actualment, el Servei d’Oftalmologia de l’HUB compta amb cinc CSUR, fet que reforça el seu caràcter de referència en l’atenció oftalmològica d’alta complexitat. 
En paral·lel, la unitat integrada Hospital Sant Joan de Déu – ICO L’Hospitalet ha estat designada, per primera vegada, com a CSUR per als tumors intraoculars en la infància. Fins ara, ambdós centres compartien CSUR de Distròfies Hereditàries de Retina (DHR). 

L’Hospital Universitari de Bellvitge compta amb un total de 12 acreditacions CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència) del Sistema Nacional de Salut en patologies d’oftalmologia, cirurgia, esclerosi múltiple, trasplantament renal creuat, infeccions osteoarticulars i sarcomes. 

Consulta totes les acreditacions i reconeixements de l’HUB