El projecte RELAT-Hos, una de les experiències seleccionades al Simposi Internacional d’Arts en Salut

-

La infermera Antonia Castro, autora i coordinadora de RELAT-Hos, ha presentat avui aquest projecte d’escriptura de pacients que es va posar en marxa a l’Hospital de Bellvitge (HUB) a finals de l’any 2017. L’han acompanyat Merche Yll i David Herrera, dos dels pacients relathadors que han participat en la iniciativa.

Amb la publicació de tres volums amb els relats escrits pels pacients durant el seu ingrés a l’HUB, que inclouen més de 160 escrits, el projecte està plenament consolidat, segons ha afirmat Antonia Castro, i de fet ja compta amb més d’una vintena de nous relats. “Sentim un profund agraïment envers tots els i les participants, que ens han confirmat que darrera de cada persona hi ha una història, una identitat”, ha afirmat la infermera.

Merche Yll, de la seva banda, ha destacat que amb RELAT-Hos el pacient és protagonista actiu, té a l’abast unes eines i alhora la llibertat de decidir si les utilitza o no. “Veure el relat publicat en un llibre et confereix humanitat, t’aporta sentiment de pertinença i finalment et sana”, ha conclòs.

Finalment, David Herrera, va recordar com la satisfacció que ofereix RELAT-Hos no es redueix només al fet d’escriure, “sinó també quan agafes els llibres de recull i et converteixes en lector”.

Els dies 23 i 24 de febrer l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), amb la col·laboració de l’Arts in Health International Foundation (AiHIF), organitzen el simposi internacional d’Arts en Salut (Enabling the Arts for Community Health) .

Durant dos dies professionals dels àmbits de la salut, les arts i la cultura es reuneixen per compartir els seus coneixements, activitats i interessos, així com per presentar les seves experiències sobre la implementació de l'estratègia d'Arts en Salut en les seves respectives organitzacions.

La Jornada compta amb professionals de l’àmbit de les arts i la salut i referents a escala mundial com Cristopher Bailey, responsable de la Iniciativa Arts in Health de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i Antonella Poce, responsable del projecte internacional Inclusive Museums for well-being and health thorugh the creation of a new shared memory, compartiran els seus coneixements i experiències.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: