El Programa d’Educació Neuroquirúrgica de l’Hospital de Bellvitge, acreditat a Llatinoamèrica per la seva excel·lència docent

- Certificacions

El Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat designat com a Centre de Referència per a rotacions de joves neurocirurgians de les societats membre de la Federació Llatinoamericana de Neurocirurgia (FLANC). La certificació arriba poc després de l’acreditació com a centre europeu de formació d’excel·lència.

El Comitè Executiu de la FLANC ha aprovat concedir l’acreditació de Centre de Referència en Neurocirurgia després d’una exhaustiva anàlisi dels atributs assistencials, científics i acadèmics per dur a terme la tasca de docència en l’àmbit internacional.

A més, també s’ha avaluat el Programa de Residència en Neurocirurgia que ofereix l’HUB. En aquest sentit, el president de la FLANC, el Prof. Dr. Luis A. B. Borba, ha destacat que el Servei de Neurocirurgia de l’HUB “garanteix una educació docent en Neurocirurgia d’alt nivell científic i acadèmic amb els millors estàndards de qualitat i eficiència”.

Els Centres de Referència de la FLANC acullen rotacions de residents i neurocirurgians joves que pertanyen a les societats membre de la federació. Entre aquestes, es troben les societats més rellevants d’Amèrica Llatina, a més de les d’Espanya, Portugal i Itàlia.

Excel·lència formativa tant a Llatinoamèrica com a Europa

Recentment, l’Associació Europea de Societats de Neurocirurgia (EANS) i la Unió Europea de Metges Especialistes (UEMS) també han acreditat el Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de Bellvitge com a centre europeu de formació d’excel·lència. Actualment, menys d’una vintena de grans hospitals europeus han obtingut el certificat.

Ambdues acreditacions situen l’Hospital de Bellvitge en el grup capdavanter d’hospitals europeus i llatinoamericans pel que fa la formació, tant a nivell de residents com de post-residents, en les àrees clau de la neurocirurgia; i d’altra també pel que fa a l’activitat quirúrgica, assistencial i de recerca