Les festes de Nadal sovint s’associen a àpats copiosos i les llargues sobretaules plenes de dolços. Des de l'EAP Ribes - Olivella i els equips Sant Josep i Centre, recorden la importància de mantenir una dieta saludable en aquestes dates.
Els EAP Sant Josep i Centre promouen amb el Mercat del Centre el consum de fruites i verdures en els dies festius:
Ho han fet mitjançant vuit exemples de receptes saludables realitzades per la dietista-nutricionista, Laura Cuixart. S'han proposat diferents exemples d’aperitius saludables amb temàtica nadalenca. A més a més, s'ha aprofitat per promoure el producte fresc, de temporada i de proximitat.
Set de les vuit receptes contenien una base principal de verdures cuinades de diferents maneres, tant crues i al forn, com al vapor. I la darrera consistia en unes postres amb base de fruites de temporada i que simulava la forma d'un pare Noel. A més a més, s’han facilitat i explicat consells per encarar aquests dies amb tranquil·litat i intentar menjar respectant les sensacions de gana i sacietat, sense forçar, limitar el consum d’alcohol i mantenir els hàbits habituals fora dels àpats festius, així com l’activitat física i el consum de fruita fresca.
La gran afluència de gent al mercat d'aquests dies ha permès que aquests consells nutricionals hagin arribat a un gran nombre de persones.
L'EAP Ribes - Olivella ha impartit sessions al CAP i al Casal de Gent Gran per ajudar a afrontar aquests dies sense excessos i sense prohibicions:
Precisament "Sense excessos i sense prohibicions" és el missatge clau que s’ha traslladat a la població de Sant Pere de Ribes. Per fer-ho, s’han impartit sessions dirigides a la població i als professionals del Centre, a càrrec de les dietistes-nutricionistes Anna Trillas i Mireia Garcia. Durant les xerrades, les professionals han fet incís en la importància de permetre’s gaudir de les trobades nadalenques sense culpa, sempre que es faci de forma conscient i equilibrada, sense deixar de banda hàbits saludables com la ingesta de fruites i verdures, l’activitat física i una bona hidratació.
També s'ha presentat als assistents quatre receptes delicioses, i nutricionalment molt interessants, per afegir als aperitius dels dies més assenyalats. La base de les propostes culinàries són verdures/hortalisses fresques i de temporada com la coliflor, la carabassa i les carxofes, totes elles en versions molt originals, sempre amb una presentació ben atractiva perquè no puguin fallar en cap taula de Nadal.