Els EAP de Martorell Urbà i Abrera treballen la cohesió d’equip i la promoció d’una alimentació saludable amb un concurs de pinxos entre els professionals dels equips
El 17 de juny el CAP Martorell Urbà feia la primera edició de Màster Pinxo, una proposta pensada i guiada per Mireia Cabrera, Dietista-Nutricionista i Ainhoa Brantuas, psicòloga Referent de Benestar Emocional i Comunitari, per treballar la cohesió d’equip i la promoció d’una alimentació saludable.
La proposta va ser molt ben rebuda i l’èxit de l’edició i la coordinació entre tots els referents de Benestar Emocional i Comunitari (RBEC) i les Dietistes Nutricionistes (DN) va portar a les companyes d’Abrera, Andrea Márquez, psicòloga Referent de Benestar Emocional i Patrícia Duran Alert, Dietista-Nutricionista, a fer-ne la primera edició el 19 de juliol. Tal com va passar a Martorell, els companys d’Abrera van animar-s'hi, participar-hi i gaudir la proposta. L’activitat va ser plantejada a ambdós centres com a tancament, de cara a l’inici de les vacances dels professionals i a rebre l’estiu. L'activitat està inclosa en el programa d’atenció als professionals per la millora del seu benestar emocional.
Màster Pinxo és un concurs on els companys, per equips formats per ells mateixos, creen un pinxo per convèncer jurat que el seu és la millor opció per guanyar el concurs. Però, què ha valorat aquest jurat? Doncs, la comunicació, planificació i organització de l’equip, així com la selecció d’ingredients de bona qualitat per fer el pinxo. Els companys havien d’incloure un pa de bona qualitat i una verdura, alhora que havien d'haver creat un grup, apuntar-s'hi amb antelació, pensar la proposta, organitzar-se, triar un nom d’equip, etc.
Amb els concursos s'han generat espais dinàmics i divertits de trobada entre els companys per reprendre sinergies i moments compartits, fet que la pandèmia no ha permès durant molt de temps. Aquests espais distesos acaben servint per enfortir vincles entre els professionals i estimular la creativitat.