Desenvoluparan funcions enfocades a l’atenció d’alteracions nutricionals d’especial risc en pacients adults i d’altres més específiques en infants i adolescents
El passat dilluns 13 de desembre es va portar a terme l’acollida de les quatre nutricionistes que s’han incorporat a treballar en el territori de l’Alt Penedès i Garraf i que s’ubicaran en el CAP Alt Penedès de Vilafranca.
L’Anna Farres Pujol, la Mireia Garcia Serrano, l’Anna Trilla Llambrich i la Cristina Rodríguez Moreno són nutricionistes que s’estrenen a treballar en l’àmbit de l’Atenció Primària. Van ser rebudes per l’adjunt a la direcció del SAP Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord, Jordi Tost, que es va encarregar d’explicar-los les característiques del territori i dels Equips d’Atenció Primària, Equips d’Atenció Pediàtrica Territorial i de les Unitats Productives que formen part del SAP.
D’altra banda, també se’ls van exposar les seves funcions, algunes d’elles més transversals i enfocades a l’atenció d’alteracions nutricionals d’especial risc en pacients adults i d’altres específiques com és l’abordatge de l’infant i adolescent en els nuclis de convivència de la família i l’escola, on una de les nutricionistes donarà suport en les activitats nutricionals preventives en estreta coordinació amb els referents de Salut i Escola i de l’Infadimed del territori.
En l’acollida també es va poder comptar amb les aportacions i exposicions dels responsables de les Unitats Territorials de Cronicitat i Complexitat de l’Alt Penedès i Garraf, Eduard Borreguero i Antonia Gahete, respectivament i la responsable de gestió de dispositius assistencials de Cronicitat, Vicenta Garrido, amb qui les nutricionistes hauran de coordinar algunes de les tasques, circuits i gestions per donar suport als pacients PCC i MACA que requereixin dietes individualitzades.
Cal posar en valor el rol d’aquestes noves professionals nutricionistes que s’incorporen i que seran un gran suport en l’assessorament nutricional als equips, en les intervencions comunitàries i en les gestions de nutricions enterals o seguiment de pacients que fan dietes específiques amb riscos nutricionals.