Des d'aquest 8 d'abril, l’Hospital Universitari de Bellvitge i Clece-Arcasa han posat en marxa a quatre unitats d’hospitalització l’elecció de menú per a pacients, una iniciativa que permetrà als pacients hospitalitzats escollir diàriament el seu menú per esmorzar, dinar i sopar.
Un/a dietista exposa personalment a cada pacient les diferents opcions de primer i segon plat i anota les seves preferències, tenint en compte les seves possibles intoleràncies o contraindicacions.
Es tracta d’una prova pilot que inicialment s’adreça als pacients que es troben amb dieta bàsica a les unitats 7.1, 7.2, 10.1.1 i 10.2.
La durada prevista de la prova pilot és de dues setmanes. Un cop finalitzada aquesta prova pilot, i coincidint amb la Diada de Sant Jordi, està previst ampliar l’elecció de menú als pacients amb dieta bàsica de totes les unitats d’hospitalització no Covid de l’hospital.
Amb aquesta iniciativa, que té lloc en el marc del programa d’humanització de l’hospital, es pretén contribuir a millorar l’estada dels pacients al nostre centre i a minimitzar el malbaratament alimentari.